Yaratıcılık benim yumağımda var diyenler...

Yaratıcılık benim yumağımda var diyenler...

Bol ödüllü "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"nın üçüncüsü başlıyor.

2013.10.08 10:06 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:06 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Yaratıcılık benim yumağımda var diyenler...


                                                                                            
El örgü sektörünün öncü firması Kartopu, Üçüncü Fikir Yumağı maratonuna başlıyor. Bu sene üçüncü kez düzenlenen bol ödüllü yarışma, yenilikleri ile örgüseverlere farklı dünyaların kapısını aralayacak. Kazananlara toplam 20 bin lira ödül verecek olan "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"nın üçüncüsü 15 Ekim 2013'de başlıyor. Yarışmada yepyeni iki kategorinin dışında Türkiye'nin sanatçılarından, Türkiye'nin çocuklarına katkı sağlayacak bir proje de yer alıyor ve sanatçılarımızdan iplikle kendi tasarımlarını hazırlamaları isteniyor.

 

El örgü sektörünün öncü firması Kartopu, Üçüncü Fikir Yumağı maratonuna başlıyor. Üçüncü kez düzenlenen ve yenilikleri ile örgüseverlere farklı dünyaların kapısını aralayacak. 15 Ekim 2013- 15 Mart 2014 tarihleri arasında başvuruların devam edeceği "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"sı bu sene iki ayrı kategoride kurgulandı.

"Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"sı bu sene " Hayatın içinden tasarımlar" ve "Serbest tasarımlar" olarak iki ayrı kategoride kurgulandı.  "Hayatın İçinden Tasarımlar"; İplikle Yapılan Hayatın İçinden Ürünler, Fonksiyonel Tasarımları kapsıyor. Her türlü kişisel, ev, ofis, bahçe vs ortamı için ürünler ve aksesuarlar bu kategori içinde yer alıyor. "Serbest Tasarımlar" kategorisine ise İplikle yapılan Kavramsal Ürünler başvuruda bulunabilecek. İplikle yapılan, üretim yöntemi çevreye duyarlı veya yeni bir kullanım içeren, yenilikçi her türlü ürün bu kategori içinde yer alıyor.

Bu sene yarışmanın değerlendirme ölçütleri de bu kategoriler ve tasarım ölçütleri çerçevesinde tekrar düzenlendi.

Değerlendirme ölçütleri yenilendi

İplik ile yapılmış her türlü tasarımın katılabileceği "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"nın değerlendirme ölçütleri şöyle;

Tasarımların, iplik kullanımında yaratıcı bakış açısına katkıda bulunması ve yenilik kazandırması,
İpliğe farklı kullanım alanlarının bulunması,
Alışılmışın dışındaki tasarım yaklaşımları ile kullanıcı ve ürün arasındaki bağı derinleştiren, sembolik anlatımları güçlü ifadelerin ipliğe iyi ve doğru bir şekilde aktarılabilmesi,
Biçim-işlev-anlam bütünlüğü içermesi.

Türkiye'nin sanatçıları Türkiye'nin çocukları için örecek

3'üncü Fikir Yumağı Yarışması'nda yepyeni bir bölüm de yer alıyor. TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri "Koruyucu Aile" programına destek olacak bu yeni bölümde; Türkiye'nin Sanatçılarından Türkiye'nin çocuklarına katkı sağlamak için iplikle kendi projelerini tasarlamaları isteniyor. Bu bölümde tasarlanan projeler web ortamında düzenlenecek açık artırma ile satılarak geliri "Koruyucu Aile" programına bağışlanacak.

Fikir Yumağı'nın üçüncü senesinde açtıkları bu yeni bölüm için bu ülkenin çocuklarına destek olmak istediklerini söyleyen Kartopu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kartopu Genel Müdürü Kemal Karabel, 3'üncü Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nın varolan şekline bu sene sanat dünyasının tanınmış simalarını da içine alacak yepyeni bir bölümün eklendiğini açıkladı. Karabel "Yeni bölüm yarışmaya farklı renkler katacak. Bu bölümde desteğe ihtiyacı olan çocuklarımız için ünlülerimiz örecek. Sanat Dünyamızın farklı yüzlerinin öreceği eserler, internet ortamında düzenlenecek bir müzayede ile satışa sunularak, sağlanan gelir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri fonuna aktarılacak" dedi. Karabel ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri'nin "Koruyucu Aile" çalışmalarının tanıtımına'da destek verdiklerini belirterek yeni dönemde üretilen  Kartopu Yumakları'nın üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü'nün Koruyucu Aile Logosu'nun da bulunacağını vurguladı.

Türkiyenin bol ödüllü en yaratıcı tasarım yarışması

İplik ile yapılabilecek her türlü yaratıcı ürüne açık olacak yarışmanın toplam ödülü 20 bin Türk Lirası. Yarışma süresi olan 5 ay boyunca, fikiryumagi.com web sitesi veya Kartopu Yünleri Facebook sayfasında yarışma için oy verenler de birbirinden farklı ödüller kazanacak.

Tasarım severlerin 15 Ekim 2013- 15 Mart 2014 tarihleri arasında katılabilecekleri yarışmanın yarı finaline kalan isimler 2014 Nisan ayında açıklanacak. Yarışmanın iki kategorisinde ilk üç derecede olmaya hak kazananlar ise 2014 Mayıs ayında yapılacak ödül töreni ile yarışmacılara ve kamuoyuna duyurulacak. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.10.08 10:06 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:06 - HABER MERKEZİ
A