Yapay zeka teknolojisindeki en önemli eksiklik!

Yapay zeka teknolojisindeki en önemli eksiklik!

AI Now Institute isimli araştırma şirket, son yaptığı araştırması ile yapay zekanın eksikliklerini mercek altına aldı. Yapay zekayı yıkılma noktasına getirecek olan tehlike ne? İşte şirket tarafından yayınlanan raporun dikkat çeken sonuçları.

2019.04.18 09:16 - Son Güncellenme: 2019.04.18 09:17 - Teknoloji
A
Yapay zeka teknolojisindeki en önemli eksiklik!

Yapılan araştırmaya göre yapay zekanın en önemli sorunu erkek egemen olması. Peki, bu ne demek? Yapay zeka alanında çalışan kişilerin büyük bir çoğunu erkekler oluşturuyor. Bu da güç dengesizliğini ortaya çıkarıyor. Çeşitlilik eksikliği yapay zekada önemli derece hissediliyor. Yapay zeka profesörlerinin yüzde 80'ini beyaz erkeklerden oluşuyor. Araştırmaya göre bu sorun yaratan önemli bir oran. 

Yapay zekada çeşitliliğin artırılmaması teknolojinin önemli bir darbe alacağına işaret ediyor. Araştırmaya göre, her geçen günün sorunu çözmek daha da zorlaşıyor.

Bu konu ile ilgili geçen yıl Dünya Ekonomik Forumu'nda da bir rapor yayınlamıştı. Yapay zeka kullanımının cinsiyet eşitsizliğini büyütebileceği söylenmişti. Cinsiyet eşitsizliğindeki makasın, kadınların gelişen teknoloji sektörlerinde iş bulamaması durumunda daha da açılacağı düşünülüyor.

Yapay zekayı oluşturan kişilerin toplumun bütün kesimini temsil etmesi son derece önemli. Çeşitliliğin olmaması topluluğun tam yansıtılmadığı anlamına geliyor ve bu oldukça önemli bir sorun.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.04.18 09:16 - Son Güncellenme: 2019.04.18 09:17 - Kübra Coşar-pasif
A