Yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni program ve bölümler açıklandı

Yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni program ve bölümler açıklandı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde açılacak yeni program ve bölümleri açıkladı. .

2024.03.05 13:06 - Son Güncellenme: 2024.03.05 13:06 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni program ve bölümler açıklandı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde açılacak yeni program ve bölümleri açıkladı.
Özvar: "Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri alanlarında üniversitelerde 2'si ilk kez olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 önlisans programı açılacak"

"Veri Bilimi ve Analitiği" ile "Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi" lisans düzeyinde ilk kez açılacak

İlk kez açılacak önlisans programları ise Yapay Zekâ Operatörlüğü, Büyük Veri Analistliği, Otonom Sistemler Teknikerliği, Dijital Dönüşüm Elektroniği, Robotik ve Yapay Zekâ, Oyun Geliştirme ve Programlama, Bulut Bilişim Operatörlüğü, İmalat Yürütme Sistemleri, Kurumsal Bilişim Uzmanlığı, İnsansız Araç Teknikerliği, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme olarak belirlendi

"İlgili programların açılacağı 20 üniversiteyi belirlerken titiz bir çalışma yürüttük"

"Programların açılacağı üniversitelerin öğrencileri başka bir üniversite öğretim üyesinden de ders alabilecek. Açılacak yeni programlarda kalite güvencesinin sağlanması en önemli gündem maddemizdir. Bilişim ve yapay zeka alanında uzman hocalarımız ile ilgili sektör temsilcilerinin katkıları yeni programlarımızın müfredatların niteliklerini yükseltecektir"

 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.03.05 13:06 - Son Güncellenme: 2024.03.05 13:06 - HABER MERKEZİ
A