YALÇIN'DAN TEKNİK ÜNİVERSİTEYE DESTEK

YALÇIN'DAN TEKNİK ÜNİVERSİTEYE DESTEK

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen'i Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki makamında ziyaret etti.

2011.02.24 13:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
YALÇIN'DAN TEKNİK ÜNİVERSİTEYE DESTEK

AK Parti olarak eğitime verdikleri öneme dikkat çeken Başkan Yalçın, Teknik Üniversite'nin Bursa için son derece gerekli olduğunu söyledi. Bursa Teknik Üniversitesi'ne her konuda destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Başkan Yalçın, "Her yönüyle büyüyen Bursa yıllardır ikinci üniversitenin hasretini çekiyordu. Sanayi kenti Bursa'ya bir teknik üniversite de gerekliydi. Bursa Teknik Üniversitesi ile her ikisi birden gerçekleşmiş oldu" dedi.

Yalçın şunları kaydetti: "Türkiye, şu anda dünyaya örnek bir ülke. Özellikle eğitim başlığında yaptığımız çalışmalar Türkiye'nin gelişimine önemli katkılar sağlıyor. 2001 yılında bu ülke eğitime bütçesinden sadece 6.5 milyar TL ayırabiliyordu. Bugün ise hükümetimizin eğitime bütçeden ayırdığı pay 35 milyar dolardır. Bunun yanı sıra yerel yönetimlerimiz de eğitim kalemine ciddi bütçeler ayırıyorlar. Hem merkez de hem de yerelde bu yönde çok güçlü bir irade söz konusu. Nedir bunda amaç? Tabi ki iyi yetişmiş bir ülke gençliği... Sadece ilk ve lise dengi okullarda değil, bugün hükümet olarak yüksek öğrenime yönelik de çok ciddi çalışmalarımız var. Birçok üniversite bizim dönemimizde faaliyete geçirildi ve bugün üniversiteler gerçek bilim yuvası olma yönünde çok ciddi bir mesafe kat etmiştir. Bursa Teknik Üniversitesi de buna bir örnek olacaktır. Sanayi merkezi Bursa'da kurulan Bursa Teknik Üniversitesi, vasıflı ve eğitimli iş gücünün yanı sıra üretim kalitesini de artıracaktır. Bu da Bursa markalarına uluslar arası pazarda rekabet gücü açısından önemli bir avantaj sağlayacaktır."


SOSYAL BÖLÜMLER DE OLACAK...
Prof. Dr. Ali Sürmen de, Bursa Teknik Üniversitesi'nin klasik teknik üniversiteden farklı olacağını, sadece teknik bölümlerin değil, sosyal bölümlerin de yer alacağını kaydetti. Öğretim elemanı kadrosunu oluşturmaya çalıştırdıklarını belirten Prof. Dr. Sürmen, şöyle konuştu:

"Her üniversitenin kuruluşunda birtakım zorluklar yaşanır. Devlet yeni kurulacak bir üniversiteyi her şeyiyle hazır teslim edecek diye bir kural yok. Uludağ Üniversitesi'nin kurulduğu zamanı ben biliyorum, barakalarda eğitime başlamıştık. Ancak bugün öğrenci sayısı 45 bine ulaşmış modern bir üniversite. Fakat biz çok şanslıyız. Belediyelerden, valilikten, sivil toplum kuruluşlarından ve sanayicilerden önemli oranda destek görüyoruz. Bir yandan uygun arazileri incelerken, bir yandan da 2011-2012 akademik yılında ilk öğrencilerimizi kabul etmek için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin üç katını tahsis ettiği Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde ilk öğrencilerimizi ağırlayacağız. İlk mezunlarımızı henüz binamız tamamlanmadan bile verebiliriz."

Konuşmaların ardından AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Ali Sürmen'e görevinde başarılar dilerken, Sürmen de Yalçın'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
 

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.02.24 13:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A