Yahoo Astrid'i satın aldı

Yahoo Astrid'i satın aldı

Küllerinden yeniden doğan Yahoo, 4 milyondan fazla kullanıcısı olan verimlilik platformu Astrid'i satın aldı

2013.05.02 10:25 - Son Güncellenme: 2013.05.02 10:26 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Yahoo  Astrid'i satın aldı


"Daha mutlu, daha sağlıklı ve daha verimli" sloganı ile hizmet veren mobil uygulama Astrid, 4 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Mobil cihazlar için en iyi verimlilik uygulamalarından biri olan Astrid'in sosyal özelliklerinin de gelişmiş olması onu diğer yapılacaklar listesi uygulamalarından farklı kılıyor. Yahoo bugün yaptığı açıklama ile Astrid satın almasını doğruladı.

Eski Palantir mühendislerinden ve Astrid'in eş kurucularından Tim Su, platformun 4 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Astrid her ne kadar ünlü olmasa da, firmaya yatıırm yapanlar arasında AngelPad, Nexus Venture Partners, Jack Herrick, Google Ventures ve TMT Ventures gibi şirketler bulunuyor.

Yahoo'nun Astrid'i satın aldığı doğrulandı ancak anlaşmanın detayları henüz açıklanmadı. Ancak duyduklarımıza göre Yahoo gerçekten cazip ve reddedilemeyecek bir teklif sunmuş. Yahoo mobil pazara dair planlar kuruyor ve bu planlar ışığında emin adımlarla ilerliyor. Apple işbirliği son derece umut verici, ayrıca neredeyse tüm Yahoo uygulamaları güncelleniyor ve çağa ayak uyduracak hale geliyor.

Astrid satın alması Yahoo'ya yalnızca 4 milyon kullanıcı kazandırmıyor, Evernote haricinde çok güçlü bir rakibin olmadığı bir alana çok hızlı giriş yapmasını sağlıyor. Burada yapılacak birkaç hamle Yahoo'yu yeniden bir şeylerin lideri haline getirebilir. Tıpkı eski günlerdeki gibi.

Ekip konusunda ise, Astrid'den 8-12 kişi arasında bir çalışan grubu Yahoo'ya katılıyor. Tim Su ve büyük veri uzmanı Astrid'in eş kurucusu ve CEO'su Jon Paris de bu ekibin arasında. Astrid bugün resmi blogundan yaptığı bir açıklama ile uygulamanın geleceğine dair kullanıcılarına bilgi verdi: "Önümüzdeki 90 gün boyunca Astrid şu anki gibi çalışmaya devam edecek. Ayrıca artık Premium üyelikleri kabul etmeyeceğiz. Gelecekteki değişiklikleri daha kolay kılabilmek için kısa süre içerisinde kullanıcılar ile iletişime geçip nasıl veri indirebileceklerini paylayacağız." Açıklamadan anladığımız kadarıyla Yahoo uygulamanın paralı ve ücretsiz üyelik ayrımını kaldırabilir. Tamamen ücretsiz olan bu denli gelişmiş bir uygulama kullanıcıları cezbedecektir...

Astrid iOS, Android, Windows Phone ve Windows platformlarında çalışabiliyor. Ayrıca iPhone'da Siri ile birlikte çalışabiliyor.

Son olarak, Yahoo da satın alma ile ilgili kısa bir  yazılı açıklama yaptı ve Astrid'e hoşgeldin demekten çok heyecanlı olduklarını ve bu satın almanın değişim süreçlerinin bir parçası olduğunu belirtti.

AKŞAM

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.05.02 10:25 - Son Güncellenme: 2013.05.02 10:26 - HABER MERKEZİ
A