"Yağ değil şeker tehlikeli"

"Yağ değil şeker tehlikeli"

Beslenmede yıllarca yağ konusuna dikkat çekilirken, şekerin zararlarının saklandığını savunan Prof. Dr. Karatay, "Yağ değil şeker tehlikeli" dedi.

2013.02.21 16:09 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:10 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
"Yağ değil şeker tehlikeli"

 

Yazdığı diyet kitapları ve geliştirdiği ''Karatay Diyeti'' ile tanınan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, yeni kitabı ''Karatay Diyetiyle Obezite ve Diyabete Çözüm Var!'' kitabının tanıtımında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beyaz ekmeğe yönelik açıklamaları ve Sağlık Bakanlığı'nın Obezite ile Mücadele Programı ile rafine un, şeker ve tuza yönelik başlatılan mücadeleye değindi.

Prof. Dr. Karatay, şunları söyledi: ''Bu, çok önemli halk sağlığı projesidir. Bu, hiç bir hükümetin yapmadığı bir projedir. Hakikaten, hekimler olarak biz, senelerdir hep '3 beyazdan uzak durun' diye söyleriz ama halk sağlığı açısından böyle bir proje başlatılmamıştı. Bu projenin gelişmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz.''

Yağ değil şeker tehlikeli

Hemen her evde bir obez bulunduğunu ve bel çevresi geniş olan herkesin hastalıklara aday olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karatay, şöyle devam etti: ''Önerdiğim diyetin klasik diyetlerle alakası yok. Benim diyetim tamamen sağlıklı beslenmedir. Vücuda sağlıklı karbonhidrat, protein ve yağlar girmelidir^"

Yıllarca yağ konusuna dikkat çekilirken, şekerin bu derece hastalıklara neden olduğunun ''saklandığını'' savunan Prof. Dr. Karatay, ''Vücuda girdiği anda bütün şekerler aynıdır, bal da pekmez de dahil. Kan şekerini yükselten her şey tehlikelidir" dedi.

Meyve akşam yenmemeli

Prof. Dr. Karatay, meyvede de şeker bulunduğuna dikkati çekerek, ''Meyve sabah kahvaltıda peynirle yenebilir. Akşam yeyip yatmak tehlikelidir'' bilgisini verdi.

İbn-i Sina'nın ''Günde 2 öğün önemlidir, 3. öğün hastalıktır'' dediğini, Hz. Muhammed'in de günde 2 gün yemek yediğini kaydeden Karatay, ''6 öğün, 8 öğün... Bunlar sağlığımızı bozar, karaciğerimizi yağlandırır'' dedi. 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.02.21 16:09 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:10 - HABER MERKEZİ
A