"Yabancı sayısı sınırlandırılmasın"

"Yabancı sayısı sınırlandırılmasın"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Yabancı sayısı sınırlandırılmasın" dedi, Tahkim Kurulu ve PFDK'yı imalı cümlelerle eleştirdi.

2013.05.09 23:42 - Son Güncellenme: 2013.05.10 08:49 - Spor
A
"Yabancı sayısı sınırlandırılmasın"

 


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kanaltürk'te Bülent Ülgen'in sunduğu, Bilgin Gökberk ve Sergen Yalçın'ın yorumlarıyla yer aldığı Top Bizde programına katıldı. Şampiyonluktan sonra ilk kez konuşan Terim, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Terim'in sözlerinden bazı satır başları:

'SABAH UYANDIĞIMIZDA İŞİNİ YAPMIŞ BİR İNSANIN...'

Bu sene şampiyon olmak bizim kısa-orta ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşmakta yardımcı olacaktı. Pazartesi sabahı kalktığımızda görevini yapmış insanın huzuru vardı. Normalde pazartesi günleri, nmaçlardan 1 gün sonra izin vermezdik ama bu sefer verdik. Uzun süredir sahaya giremiyordum. Şampiyon olunca bile bir müddet beklemek gerekiyordu. Sahaya girince bir trübün alkışladı. Ben de diğer tribünlere haksızlık olmasın diye bütün tribünleri gezdim.

'BİZİM NESİL SOYUNMA ODASINDA AĞLARDI'

Real Madrid'e elenince üzüldüm. Ben oyuncularıma şunu söyledim "Elenmeyecek takım yok". Rakiplerimize saygı duyuyoruz ama, bu ama çok önemli, çok uzun zaman önce bazı şeyleri kabullenmiştik ama bizim buna isyanımız oldu. UEFA Kupası'na, dünya üçüncülüğüne uzanan bir devrim oldu. Bence düşünce devrimi. Ben bunu oyuncularıma söyledim. Biraz ürkeklik, çekingenlik hissettim. Bizim orada bulacağımız bir gol değiştirebilirdi. Ama ben bu kadar kolay gol yiyeceğimizi tahmin etmedim. O sıralar Real Madrid çok formdaydı; 3, atıyor, 4 atıyor, 5 atıyor, kim gelirse... Belki o biraz ürkeklik yaratıyordu. Bizim neslimiz soyunma odasında ağlardı. O devri geçtik.

YABANCI SINIRI KONUSU

Benim beyanlarım arşivde duruyordur. Ben milli takım hocasıyken, TFF başkanı bana sorduğunda ben, "Yabancı oyuncu serbest bırakılsın" dedim. Serbest bırakılsın ama kriter konulsun. Avrupa'da böyle. Biri millilik koymuş, biri yaş koymuş, biri bu ülkelerden koymuş. Zaten AB'ye girmek istiyorsak, gireceksek yabancı sayısı serbest dolaşım nedeniyle serbest kalacak. Şimdi bakıyoruz Avrupa Kupaları'nda şampiyon çıkaran ülkelerin hepsi serbest bırakmış. İyi oyuncu oynar. Kulüplerin federasyonla çok ciddi şekilde müzakere etmesi gerekiyor. İyi oyuncu hangi pasaportu taşırsa taşısın oynar.

Türk oyuncular bugün 8 milyon, 10 milyon, 12 milyon. Az rakam değil. Rakamlar yıllardır böyle. Herkesin bütün kapıları açtığı, yasakları kaldırdığı bir ortamda bir daha düşünmek gerekir. Kimse genç oyuncunun önünü kesmez. Kanunla yasakla siz bir yere gelemezsiniz.  Bu kapıdan çıkarsanız sağınıza solunuza bakar mısınız. Bakarsınız. Bunun için kanuna gerek yok. Bu da böyle bir şey. İyi oyuncunun oynaması için kanuna gerek yok.  İspanya yabancı cenneti. Ama milli takımları kupaları alıyor.

MİLLİ TAKIM

Bizim ülkemizde her zaman Avrupa ve dünya ile yarışacak bir milli takım oluşacaktır. Başarısızlık olacaktır ama paniğe kapılmamak lazım. Daha çok birlikte olmak lazım. Abdullah Avcı hakkında bir seçim yapılmış. Bunun üzerinde çok durmamak lazım. Saygı duymak lazım.

'GEÇEN SENEKİ ŞAMPİYONLUK DEĞİŞİKTİ'

Şampiyonluğu kaybetme ihtimalimiz aklımdan geçti ama inancımı hiç kaybetmedim. Biz bir huy edindik, sıkıştığımız zaman daha iyi oynar hale geldik. Bunu pek istemiyorum ama oluyor. Sıkıştığımız zaman oluyor. Kayseri deplasmanı kırılma maçıydı ama kolay geçti mesela. Beklemediğim skor değildi ama beklemediğim çabuklukta oldu o maç. Oradan sonra da çok iyi getirdik. Biz hep küme düşen veya hisseden takımlarla oynadık. Kolay değil bu tarz rakipler. Ama oyuncularımız konsantrasyonla o dönemi yaşadılar.

Bütün şampiyonluklarım birbirinden güzel. En değişik şampiyonluk geçen seneydi. 9 puan önde bitirip, yarım puan farkla bitirdik. Statü gereği farklıydı, değişikti.

VERİLEN CEZALARLA İLGİLİ

Sezon içerisinde biz rakiplerimizle çatışmadık. Kimseyle çatışmadık. Tam böyle bir ortamda bu cezayı yemem hoş olmadı. Hakeme tek kelime dahi etmedim. Tek tesellim PFDK ve Tahkim Kurulu'nun hakkaniyetli kararlarıdır. Kuyumcu terazisi gibi ince eleyip sık dokudular.

Ben "masumum" demiyorum, mağdurum diyorum. Arada çok fark var, saçmalıklar silsilesi...

Ben devamlı medeni şekilde konuşuyorum. Ama arada elimle kolumla konuşunda farklı algılanıyor. Benim de hatalarım var muhakkak. Benim görevimi elimden alamazsınız. Ne demek soyunma odasına giremezsiniz. Keyfi kanunlar koyacaksınız. Gösteriş için disiplin olmaz.  Ben o olayları bilerek, takım kazansın diye yapmadım. Çok üzüldüm. Ben orayı terk etmek ister miyim? 2 senedir kimseyle çatışmadım. Hakemlere tek kelime etmeyen bir tek ben varım.  Ceza ertelenmeleri normal. Bunlara hiç itirazım yok.

'SNEİJDER SENEYE DAHA İYİ OLACAKTIR'

Sneijder yetenekli bir oyuncu. Ancak 4 ay hatta daha fazla süre oynamamış. Böyle bir ortamda kendini çok zorladı. İlk geldiğinde biz 4-4-2 oynuyorduk, ben bozmadan onu sol tarafa koydum. Olmadı. İyi oyuncuyu kazanma düşüncesiyle, 4-3-1-2'nin ortasına koydum. Bu sezon bizimle beraber sezon başı geçirecek. Normal mevkisi forvetin arkasıdır. Melo tipi, Sneijder tipi oyuncular sezon başı geçirmezse sıkıntı yaşar. Drogba bile sezon başı geçirmesine yaşadı bunu. Seneye daha iyi olacaklardır.

TRANSFERLERLE İLGİLİ

Alper Potuk ile ilgili yöneticilerimiz konuşuyor. Sadece gelenler yok, gidenler de olacak. Teklif gelse bile Muslera'yı bırakma niyetinde değiliz. Bizim çok önemli bir parçamız. Hepimizin ortak fikirde olduğunu düşünüyorum. Transferde stoper önceliğimiz var. Sol bek bakıyoruz. Ön tarafa bakıyoruz. Melo varsa da yoksa da o bölgeye bakıyoruz. TRTSPOR

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.09 23:42 - Son Güncellenme: 2013.05.10 08:49 - boş7
A