Yabancı öğrencilerden Türkçe konser

Yabancı öğrencilerden Türkçe konser

Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi'nin 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' kapsamında ortak düzenlenen 'Gelensel Ezgilerin Değişimi' adlı konser düzenledi.

2012.10.11 17:36 - Son Güncellenme: 2012.10.11 17:36 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Yabancı öğrencilerden Türkçe konser

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserin açılış konuşmasını yapan Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ahmet Mecit, sanatın sınırları kaldıran, mesafeleri kısaltan bir gücü olduğunu belirterek, "Bugün farklılıkların bir zenginlik olduğu ve birlikteliklere engel olmadığını göstermiştir. Sanatta din, dil ve ırk ayrımı olmaz. Bir gönül ustasının gönül tezgahından çıkan her eser onun dilinden anlayanın gönül telini titretir. Sanat bir gönül köprüsüdür. Bu anlayışla ulusal kültürümüzü evrensel kültüre taşıma sürecinde atılan sağlam bir adım olduğunu düşünüyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği hedefler doğrultusunda inançla ilerleyerek, siz sevgili gençlerimizi ışık saçan daha nice projeler içerisinde görmek ümidiyle hoş geldiniz" dedi. Program, yabancı öğrencilerin seslendirdiği eserlerle devam ederken, seslendirilen Aşık Veysel'in eserleri salondakilerden alkış aldı.
Konsere, Vali Zübeyir Kemelek, Jandarma Alay Komutanı Ali Taş, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, okul müdürleri, öğretmenleri 7 ülkeden gelen öğrenciler başta olmak üzere çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.10.11 17:36 - Son Güncellenme: 2012.10.11 17:36 - HABER MERKEZİ
A