Whatsapp'tan hakarete dava

Whatsapp'tan hakarete dava

Boşanmak istediği mühendis eşinin cep telefonundaki uygulamadan yazdığı küfrün kendisini hedef aldığını savunan Seçil B., dava açtı

2013.08.17 09:46 - Son Güncellenme: 2013.08.17 09:48 - Güncel
A
Whatsapp'tan hakarete dava

Kayınpederinin savcı olması nedeniyle eşinden boşanamadığını iddia eden makine mühendisi Turgut Y.'nin telefonundaki 'whatsapp' uygulamasında durum iletisi olarak yazdığı sözler başına dert oldu. Turgut Y. ve Seçil B. 2011'de evlendi. Ancak 9 ay sonra şiddetli geçimsizlik başladı. Turgut Y., eşine boşanma davası açtı. Aylarca duruşma tarihi verilmedi. Ardından da Turgut Y. hakkında uzaklaştırma kararı çıktı. Eşinin şikâyetleri üzerine sürekli karakola çağrılan Turgut Y. basına "Kayınpederim savcı olduğu için polis beni sürekli rahatsız ediyor" açıklamasında bulundu. Uzaklaştırma kararı geçen mayısta kaldırıldı ve eylülde ilk duruşmaları görülecek çiftin aralarında bir dava daha açıldı.

'SU SAYACINI DA SÖKTÜ'
Bir süre sonra Turgut Y. telefonunda bulunan Whatsapp iletişim programındaki durum iletisine "Sus kız o..pu" yazınca eşi Seçil B. savcılığa suç duyurusunda bulundu. Seçil B. ayrıca eşinin kendisine sürekli hakaret içeren sözler sarf ettiğini ve evinin su sayacını söktüğünü iddia etti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede telefonda yüklü bulunan programın, kişilerin anlık durumlarını rehberdeki diğer kişilere bildirmesine imkân tanıdığı, şüphelinin bu imkanı kullanarak şikâyetçiye yönelik olarak hakaret cümlelerini yazdığı belirtildi. İddianamenin devamında Turgut Y.'nin ortak konutta bulunan su sayacını söktüğünün anlaşıldığı ifade edildi. Cumhuriyet savcısı, toplam 7.5 yıla kadar hapis ceza istedi. Turgut Y.'nin avukatı ise whatsapp iletisinin başka bir olaya ait olduğunu ancak karşı tarafın üstüne alındığını, su sayacının ise faturası ödenmediği gerekçesiyle İSKİ tarafından söküldüğünü belirtti. Dava Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

 

SABAH

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.17 09:46 - Son Güncellenme: 2013.08.17 09:48 - boş7
A