Vural çok sert!

Vural çok sert!

TBMM'de kurulan 'Çözüm Komisyonu'nu eleştiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Komisyona üye verenler, aslında PKK'nın istek ve arzularını Meclis'e getirmişler ve millet iradesini silaha teslim etmişlerdir" dedi.

2013.05.09 16:44 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:45 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Vural çok sert!


MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında çözüm sürecine yönelik eleştirilerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütünün taleplerini yerine getirmek için ameliyat masasının başına geçtiğini öne süren Vural, süreç ile ilgili tartışmaların akla ünlü ressam Van Gogh'u getirdiğini ifade ederek, "Van Gogh, kulaklarını kesmiş. 'Kendi portremi yapıyordum, kulakları oturtamayınca kesip attım' demiş. Geldiğimiz bu noktada, Başbakan da tıpkı Van Gogh gibi ezeli ve ebedi başkan olabilmek ve BOP projesinin amaçlarını yerine getirmek amacıyla yeni Türkiye resmi çiziyor ve yeni Türkiye'nin önünde engel gördüğü Türklüğü, milli kimliği, Cumhuriyet'i budama yoluna gidiyor" şeklinde konuştu.

Vural, bölücü terör örgütünün yurt dışına silahlarıyla çekilmesine izin vermenin örgütü meşrulaştırmak anlamına geldiğine dikkat çekerek bundan sonra uluslararası işbirliği çağrısının söz konusu olamayacağını söyledi.

PKK ve Öcalan'ın geleceğinin, Türkiye'nin tayin ve denetiminden kaçırıldığını belirten Vural, uluslararası kontrol mekanizmalarının arzu, istek ve taleplerine teslim edildiğini iddia etti. Suriye sınırlarında çok önemli sorunlarının yaşandığını da vurgulayarak geçen hafta Akçakale'de Suriye tarafından açılan ateşte bir polis memurunun şehit olduğunu hatırlattı. Vural, Suriye'deki gelişmelerin rejim sorununu aştığını, etnik zemine dayalı çatışma ortamına dönüştüğünü kaydederek bu tablonun Hatay'a sıçramasının kenti çok etkileyeceğini belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Vural, çözüm sürecine ilişkin komisyonun toplantısı ile ilgili bir soru üzerine, TBMM tarihinin utanç verici tablolarından biri olduğunu iddia ederek "Komisyona üye verenler, aslında PKK'nın istek ve arzularını Meclis'e getirmişler ve millet iradesini silaha teslim etmişlerdir" ifadelerini kullandı. Komisyonun şekli bir komisyon olduğu görüşünü savunan Vural, "Hukuki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Bozacının şahidi şıracı, şıracının şahidi bozacı olmaktan öteye anlam taşımıyor" diye konuştu.

Bir gazetecinin İç Anadolu Bölge Başkanı Ahmet Taşgetiren'in, Başbakan Erdoğan'a; Akil İnsanlar Heyeti ile bugün yapacağı toplantıda, şehit aileleriyle görüşmesini önereceğini söylediğini belirtmesi üzerine Vural, yapılacak toplantının 'parti içi toplantı' olacağını ifade etti.

Vural, sürece yönelik düzenlenen protestolarda şehit yakınlarına gaz sıkıldığını ifade ederek şehit ve gazi ailelerinin baskı altına alınmak istenildiği öne sürdü.

Milletvekillerine tanınan hakları ile bir soru üzerine ise Vural, soru ile ilgili dün cevap verdiğini kaydetti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.09 16:44 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:45 - HABER MERKEZİ
A