Vogue dergisinin kapağındaki ilk şair

Vogue dergisinin kapağındaki ilk şair

Dünyaca ünlü moda dergisi Vogue, ABD Başkanı Biden'ın yemin töreninde şiir okuyan Amanda Gorman'ı Mayıs 2021 sayısında kapağına taşıdı. Dergi ilk kez kapağında bir şaire yer verdi.

2021.04.08 13:00 - Son Güncellenme: 2021.04.08 13:00 - Yaşam
A
Vogue dergisinin kapağındaki ilk şair

ABD Başkanı Joe Biden'ın 20 Ocak'taki yemin töreninde 'Tırmandığımız Tepe'  adlı şiiri okumasıyla dikkatleri üzerine çeken, genç şair Amanda Gorman bu kez de dünyaca ünlü moda dergisi Vogue'un kapağında yer aldı. Harvard Üniversitesi mezunu Amanda Gorman, Vogue dergisinin kapağına taşınan ilk şair oldu. Gorman okuduğu şiirin ardından Şubat ayında Time dergisinin kapağında yer almıştı.

"SON OLACAĞINI UMMUYORUM"

Gorman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Vogue dergisinin kapağındaki ilk şairi. Sonsuza dek minnettarım & son olacağını ummuyorum - Şiir güzellik değilse nedir?" ifadelerine yer verdi. 

'ULUSUMUZU PAYLAŞMAK YERİNE PARAMPARÇA EDECEK GÜÇ...'

Bir ABD başkanının yemin töreninde şiir okuyan en genç şair olarak tarihe geçen Gorman, beş dakikalık şiirinde ABD'ye birlik çağrısı yaptı. "Gün geldiğinde bu hiç bitmeyen gölgede, kendimize ışığı nerede bulacağımızı sorarız" diyen Gorman, Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre baskınını da şu dizelerle eleştirdi: "Ulusumuzu paylaşmak yerine paramparça edecek, demokrasiyi ertelemek anlamına gelse de ülkemizi yok edecek bir güç gördük... Ve bu girişim neredeyse başarılı oldu. Fakat demokrasi dönemsel olarak ertelenebilse de, hiçbir zaman kalıcı olarak yenilgiye uğratılamaz. Arkamızda, bize bırakılandan daha iyi bir ülke bırakalım."  

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2021.04.08 13:00 - Son Güncellenme: 2021.04.08 13:00 - Kübra Coşar-pasif
A