VİZESİZ RUSYA BAŞLADI

VİZESİZ RUSYA BAŞLADI

Rusya ile Türkiye arasında vizelerin kaldırılmasının ilk günü olan Cumartesi günü beklenenin aksine Rusya'ya vizesiz Türk yolcu gelmeyişi şaşkınlıkla karşılanırken, Türk vatandaşları her ihtimale karşı önceden vizelerini alıp geldi.

2011.04.17 13:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya
A
VİZESİZ RUSYA BAŞLADI

Moskova'nın Şeremetyevo havalimanına iniş yapan iki uçaktan vizesiz Türk yolcu çıkmazken, dün akşam gelen üçüncü uçakta da vizesiz Tük yolcu bulunmadı. Vizelerin kaldırılacağını bilmelerine rağmen riske girmeyerek önceden vizelerini alan Türk yolcular, Moskova havalimanında Rus pasaport görevlilerinin vize sormamasına inanamadılar.

THY uçağıyla dün akşam saatlerinde Moskova'ya gelen yolculardan Mustafa Can, "Rusya'ya girişlerin vizesiz olduğunu bilmediğim için vizeyle geldim. Ama burada bize vize sormadılar. Ben isterim ki dünyanın her tarafına vizesiz gidip gelebilelim. İnsanlar birbirini anlasın, aradaki bağları kaldıralım. Rusya'ya vizesiz girebileceğimi bilsem vize almazdım tabii. İki yıldır Moskova'ya sık sık gelip gidiyorum. Vizenin kalkması bizim için çok iyi oldu. Rusları daha iyi tanımış olacağız. Ruslar da bizi daha iyi tanıyacak. Karşılıklı olarak kültür ve değerlerimizi daha iyi bileceğiz. Çok memnunum" dedi.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.04.17 13:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Mehmet Mutlu
A