Villa değil minibüs

Villa değil minibüs

Otomotiv üretiminde öncü olan Bursa, modifiye alanında da başı çekiyor. Ürdün kraliyet ailesi ve Arap prensleri için dizayn edilen araçlar adeta villayı andırıyor.

2012.03.20 13:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Villa değil minibüs

Bursa'da 3 boyutlu bilgisayar destekli tasarım programlarıyla hazırlanan araçlar dünyaya ihraç ediliyor. Tamamen yerli imkanlarla yapılan araçlar, başta Almanya olmak üzere, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere gönderiliyor. Ünü dünyaya yayılan araçların müşterileri arasında Ürdün kraliyet ailesi de bulunuyor.
Araç dizaynı konusunda uzman bir firmanın genel müdürü olan Mustafa Hüroğlu, araçların tamamen müşterilerin isteklerine göre dizayn edildiğini ve yapılan işlemlerden sonra panelvan tipi araçların mobil ofise dönüştüğünü belirtti.
Müşterilere hazırladıkları katalogları sunduklarını ifade eden Hüroğlu, "Müşteriler onlardan da yararlanıyor. Aracına ne isteyip istemediğini söylüyor. Biz de ona göre araca uydu, televizyon, tuvalet, buzdolabı gibi donanımlar ekliyoruz. Aracın içini tamamen müşterinin arzu ettiği şekle getiriyoruz. İthal ettiğimiz araçlar 30 bin ile 40 bin avro arası fiyatlarla bize geliyor. Dizaynın ardından, yapılan işe göre üzerine fiyat koyup satıyoruz. Yılda yaklaşık 300 araç modifiye ediyoruz" dedi.
Arap prenseslere araç yaptıklarını, Ürdün kraliyet ailesi için yaptıkları aracı da büyük titizlikle hazırladıklarını anlatan Hüroğlu, "Aracın içini komple izolasyon malzemesi ile kapladık. Böylece hem ısı hem de gürültüyü alt seviyeye indirdik. Birçok teknolojik aletle donattığımız aracı teslim alan kraliyet ailesi daha sonradan bize memnuniyetlerini sundu" diye konuştu.
Araçlara 82 ekran LCD TV'den DVD player sistemine kadar birçok konfor donanımını eklediklerini anlatan Hüroğlu, "İtalya'dan temin ettiğimiz kaliteli derilerle hazırlanmış yatar koltukları aracın içine monte ediyoruz. Böylece yolculuk sırasında insanlar LCD ekrandan isterlerse TV veya DVD ve VCD filmleri izleyebiliyor, isterlerse aracın ön ve arkasına yerleştirilen kameralar arıcılığıyla trafik akışını takip edebiliyor. TV yayınının hareket halinde bile kesintisiz izlenmesine olanak sağlayan mobil uydu
cihazı taktığımız araçlara, buzdolabı, mini bar, renkli camlar, çay-kahve makinesi gibi konfora yönelik donanımlar da ekleniyor. Yaptığımız bu hizmetler sonucunda yurt içi ve yurt dışında bu hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin tercihi Bursa oluyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.03.20 13:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A