"Verimsizlik yüzünden üretilen enerjinin yüzde 60'ı kaybedildi"

"Verimsizlik yüzünden üretilen enerjinin yüzde 60'ı kaybedildi"

ABD Hibrid Araç Geliştirme Programı'nın yürütücüsü Dr. Stanley R. Bull, verimsizlik yüzünden kaybedilen enerji miktarının üretilen tüm enerjinin yüzde 60'ı kadar olduğunu açıkladı.

2013.10.08 19:51 - Son Güncellenme: 2013.10.08 19:52 - Bursa Bölge
A
"Verimsizlik yüzünden üretilen enerjinin yüzde 60'ı kaybedildi"


Verimli ve uygun fiyatlı yenilenebilir enerji teknolojileri, A.B.D.'de sanayinin kullandığı enerji teknolojileri konusunda iyi uygulamalar, yenilenebilir enerji konusunda A.B.D. hükümetinin teşvikleri ve kurumlar arası işbirliklerinin ele alındığı 'Yenilenebilir Enerji' konulu toplantı BTSO'da gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında, ABD. Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı Yöneticiliği ve Midwest Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ve yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve A.B.D. Otomotiv Üreticileri ile birlikte ilk hibrid araç imalatını gerçekleştiren Hibrid Araç Geliştirme Programı'nın yürütücüsü Dr. Stanley R. Bull bir sunum gerçekleştirdi.
Dünya genelinde üretilen enerjinin büyük çoğunluğunun ulaşım, sanayi ve konutlarda tüketildiğini ifade eden Stanley R. Bull, verimsizlik yüzünden kaybedilen enerji miktarının üretilen tüm enerjinin yüzde 60'ı kadar olduğunu belirterek, "Gerçekleştirdiğimiz her faaliyette ilk odak noktamız enerjinin verimli kullanılması olmalı. Verimsizliği ne kadar azaltırsak o kadar az enerji üretmek durumunda kalırız. Dolayısıyla dünyamızın kaynaklarını daha az harcamış oluruz. Bu amaca ulaşmak için de özellikle üç unsuru elde etmeye çalışmamız lazım. Enerji güvenliği, düşük maliyetli enerji ve temiz enerji. Dünyada güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji üretimi şu anda sadece yüzde 5 civarında. Fakat dünya genelinde yenilenebilir enerji trendinde hızlı bir yükseliş var. Yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmesinin bir amacı da kömür ve petrolün yerini alması. Rüzgar, güneş ve jeotermal enerjinin katkısıyla 2012 yılında A.B.D.'de yenilenebilir enerji üretiminde yüzde 14'lük bir artış gerçekleştirildi. Rüzgar enerjisi üretimi bugüne kadar güneş enerjisi üretiminden daha hızlı bir yükseliş içindeydi fakat artık güneş enerjisi üretiminin rüzgar enerjisi üretimini geçtiğini görüyoruz fakat hala yenilenebilir enerji üretimi konusunda istenilen seviyede değiliz. Dünyada üretilen enerjinin büyük çoğunluğunun yenilenebilir enerjiye dönüştürülmesini istiyorsak olmazsa olmaz 3 madde var; inovasyon, piyasaya yüksek kaliteli enerji arzı ve devletin sunduğu teşvikler" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 19:51 - Son Güncellenme: 2013.10.08 19:52 - Zeynep Çelik
A