Venezuela'nın yeni lideri belli oldu

Venezuela'nın yeni lideri belli oldu

Venezuela'nın yeni lideri Maduro oldu. Muhalefet göre seçime hile karıştı.

2013.04.15 22:35 - Son Güncellenme: 2013.04.15 22:35 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Venezuela'nın yeni lideri belli oldu

 

Venezuela'nın yeni lideri Nicolas Maduro oldu. Hugo Chavez'in, ölmeden önce yerine geçmesini vasiyet ettiği Maduro, hafta sonunda yapılan seçimde, oyların 50,7'sini aldı.

Seçime hile karıştırıldığını iddia eden muhalefet lideri Henrique Capriles ise Maduro'nun resmen devlet başkanı ilan edilmesi halinde halkın sokaklara dökülerek bunu protesto etmesini istedi.

Venezuela'nın efsane lideri Hugo Chavez'in ölümünün ardından yapılan devlet başkanlığı seçiminde, Maduro, rakibi Henrique Capriles karşısında az farkla zafer kazandı.

Sonuçların açıklanmasının ardından, Venezuela'nın başkenti Caracas, Maduro yandaşlarının sevinç gösterilerine sahne oldu.

Destekçilerinin karşısında çıkan Maduro, seçimi "adil ve yasal bir şekilde" kazandıklarını belirtti. Maduro, Chavez'in yolunda yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Capriles cephesi ise yenilginin acısını yaşadı. Seçmenlerinin karşısına çıkan Capriles, seçime hile karıştırıldığını savundu, oyların yeniden sayılmasını istedi.

Chavez'in ölümünün ardından 5 Mart'tan itibaren vekaleten devlet başkanlığı görevini yürüten Maduro,

Cuma günü yemin ederek resmen görevine başlayacak. 2019'a kadar da devlet başkanlığı koltuğunda oturacak.

OTOBÜS ŞOFÖRLÜĞÜNDEN DEVLETİN ZİRVESİNE

Eski bir otobüs şoförü olan 50 yaşındaki Maduro, bazı kesimler tarafından yeterli eğitime sahip olmadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Uzun süre sendika liderliği yapan, çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle Chavez'in güvenini kazanarak Dışişleri bakanlığı görevinde de bulunan Maduro sakin tabiatı ve diyaloğa açık siyasi kimliğiyle tanınıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.15 22:35 - Son Güncellenme: 2013.04.15 22:35 - HABER MERKEZİ
A