Vatandaştan riskli alan tepkisi

Vatandaştan riskli alan tepkisi

KÜÇÜKÇEKMECE Kanarya Mahallesi sakinleri, Bakanlar Kurulu Kararıyla mahallelerinin 'Riskli Alan' ilan edilmesine tepki göstererek, topluca geldikleri Beşiktaş'ta bulunan Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü dilekçe verdi.

2013.02.21 13:37 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:37 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Vatandaştan riskli alan tepkisi

 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yazısı üzerine 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2. maddesine göre, Küçükçekmece'nin Kanarya Mahallesi 20 Ocak 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı'yla 'riskli alan' ilan edildi. 6 Şubat 2013 tarihinde alınan bu karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Oturdukları yerlerin 'riskli alan' ilan edilmesiyle yıkılacağı söylentilerinin yayılması üzerine mahalle halkı topladıkları 600 dilekçeyle Beşiktaş Balmumcu'daki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplandı. Aralarından belirledikleri 4 kişi toplanan dilekçeleri müdürlüğe teslim etti.

Dilekçede yer alan ifadede;

"İstanbul İli Küçükçekmece İlçesi, Kanarya Mahallesi sınırları içinde bulunan ve Bakanlar Kurulu Karar ekinde, ekli krokide sınırları ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 120 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2. maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 28.01.2013 tarihinde kararlaştırılmış ve 6 Şubat 2013 gün, 28551 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış olan Bakanlar Kurulu Kararı'nın kaldırılmasını, halkıyla uzlaşı içersinde mahallemizin sosyo ekonomik dokusuyla uyumlu bir plan ve uygulama süreci oluşturulması yönünde ve sürecin halkın katılımıyla desteklenmesini talep ediyorum" denildi.

Kanarya Mahallesi sakini Ayten Sargın, "Bizle daha önce yapılan toplantıda, oturduğumuz yerlerin kentsel dönüşüme girdiği söylendi. Daha sonra çıkarılan kanunla riskli alan ilan edildi. Bu riskli alan ilan edilmesinin sebebini araştırıyoruz. Bizim oturduğumuz yerler taş ocakları bölgesi, zemini en sağlam bölge neden riskli alan ilan edildi onu öğrenmek istiyoruz. Evlerimizin yıkılacağı söyleniyor" dedi.

1953'ten beri Kanarya Mahallesi'nde oturduğunu söyleyen Bülent Berol, "Tapumuz vardı daha sonra iptal edildi. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edildiği söyleniyor. Eğer buralar yıkılırsa başka gidecek bir yerimiz yok" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 13:37 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:37 - HABER MERKEZİ
A