Vatandaştan eylem tepkisi

Vatandaştan eylem tepkisi

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne eylem yapan sağlık çalışanlarına bir vatandaş tepki gösterdi. "Ayıp size bu kadar insan sizi bekliyor" diye tepkisini dile getiren vatandaşla sağlık çalışanları arasında tartışma yaşandı.

2013.04.17 10:50 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:50 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Vatandaştan eylem tepkisi

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek için Türkiye genelinde bir çok ilde bir gün boyunca iş bırakma eylemi yapıldı. Gaziantep'te doktor Ersin Arslan'ın öldürülmesinin yıldönümünde yapılan eylem Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerginliğine neden oldu.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde toplanan sağlık çalışanları, siyah kurdele takarak şiddeti protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Osman Öztürk, "Polikliniklerde, hastanelerde, aile sağlık merkezlerinde sağlık çalışanları olarak sürekli saldırıya uğruyoruz. Tehdit ediliyoruz darp ediliyoruz. Yeter. Bunun sorumlularını biliyoruz. Hiç kimse bize bunu kalkıp da hasta ile sağlık çalışanı arasında sorun olarak anlatmasın. Bunun sorumluları siyasetçilerdir. Bunun sorumluları hastaları doktorlara karşı kışkırtınlardır. Bugün bütün türkiyede bütün sağlık kurumlarında sağlık hizmeti üretmiyoruz. Tek bir ses olarak sesleniyoruz. Böyle sağlık hizmeti olmaz diyoruz" dedi.

Basın açıklaması ardından polikliniklere doğru yürüyen gruba bir vatandaş tepki gösterdi. Taraflar, çevredekilerin araya girmesiyle sakinleştirildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 10:50 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:50 - HABER MERKEZİ
A