"Varlık alımlarının maliyeti, faydalarını aştı"

"Varlık alımlarının maliyeti, faydalarını aştı"

Philadelphia FED başkanı Charles Plosser varlık alım politikasının maliyetinin faydasının üzerine çıktığını belirtti.

2013.05.09 15:59 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:59 - Ekonomi
A
"Varlık alımlarının maliyeti, faydalarını aştı"

Philadelphia FED başkanı Charles Plosser varlık alımlarının etkili olduğunu hissetmediğini belirtirken, varlık alım politikasının maliyetinin, faydalarını aştığını söyledi.


Parasal genişlemenin daha önce test edilmemiş sularda olduğuna vurgu yapan Plosser, "parasal genişlemenin istihdam piyasasına aktarını kuşkulu" dedi.

FED'in parasal genişlemenin kapatılmasında kullanabileceği araçlar konusunda çok fazla tarihi kanıt olmadığını dile getiren Philadelphia FED başkanı, bankanın yapması gerekeni yapacak araçlarının olduğu oldukça açık olduğunu söyledi.

"Merkez bankalarından çok fazla şey yapmaları bekleniyor" diyen Plosser, problemlerin çözülmesi konusunda mali otoritelerin iyi bir iş çıkartmadıklarını söyledi.

Para politikasında riskler gördüğünü kaydeden Plosser, "neredeyse dünya genelindeki her büyük merkez bankası üzerinde problemleri çözmeleri için siyasi baskı büyüyor" dedi.

FED'in tahvil alımlarının sona erdirilmesini istediğini kaydeden Plosser,  alım hızının yavaşlatılmasını da kabul edebileceğini söyledi
 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.09 15:59 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:59 - Ramazan Acar
A