Vanlı depremzedelerin yüzünü güldüren başkan

Vanlı depremzedelerin yüzünü güldüren başkan

Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından Bursa'ya sığınan 18 depremzede aile, Yıldırım Belediyesi'nin daire modelindeki sosyal tesislerinde evlerindeki konforu aratmayacak şekilde ağırlanıyor.

2012.01.11 11:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Vanlı depremzedelerin yüzünü güldüren başkan

Kimsesizler Konağı, Hasta Yakınları Oteli ve Kadın Konukevi gibi sosyal tesislere yerleştirilen depremzedeler, üç öğün ücretsiz yemeğin yanısıra, bütün ihtiyaçlarını belediyenin imkanlarıyla karşılıyor. Çocuklarını en yakındaki okul ya da bulundukları binaların içinde belediyeye ait kreşlere gönderen depremzedeler Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e teşekkür ve dua ediyor. Haftada iki kez depremzedeleri ziyaret eden Başkan Keskin, Kimsesizler Konağı'ndaki çocukların bilgisayar talebini son ziyaretinde yerine getirdi.
Bursa'da, evi yanan, ya da çeşitli sebeplerle sokakta kalan ailelerin 3 aylığına konaklaması için inşa edilen Beyazıt Mahallesi'ndeki kimsesizler konağı, Vanlı depremzedelerin yaralarına merhem oldu. 12 daireli konakta şimdi Vanlı depremzede aileler kalıyor. İçerisinde okul öncesi eğitim sınıfı, mahalle muhtarlığı, yılmek kursu gibi hizmet veren birimlerin de bulunduğu Kimsesizler Konağı'nda kalan Vanlı depremzedeler hayatlarından hayli memnun. Her biri dayalı döşeli 12 daireyi depremzede ailelere tahsis ettiklerini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Yıldırım Belediyesi olarak 18 Vanlı ailemize kucak açtık. Ümit ediyorum ki, onlar hizmetlerimizden memnun kalıyorlardır. Bazı eksiklerimiz vardı ama onlar bizi hoş görüyorlar. Burada sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği çıkıyor. Çocuklarımızın eğitimleri aksamadan sürüyor. Eşimle birlikte fırsat buldukça her hafta depremzede aileleri ziyaret ediyoruz" dedi.
Başkan Keskin, depremzede ailelerin ütü ve buzdolabı gibi eksiklerini bir önceki ziyaretinde giderdiklerini, çocukların kendisinden bilgisayar istediğini ifade ederek, "Ben de bugün o sözümü tuttum. Kimsesizler Konağı'ndaki çocukların başkanı olan Kader ve Eyüp'e bilgisayarı bugün teslim ediyorum. Van'dan gelen yaklaşık 120 kişiyi Kimsesizler Konağı, Hasta Yakınları Oteli ve Kadın Konuk evimizde ağırlıyoruz. Onları iyi bir şekilde ağırlayabilirsek biz de mutlu oluruz" diye konuştu.
Vanlı depremzedeler ise gördükleri misafirperverlikten dolayı çok mutlu ve memnun olduklarını kaydederek, "Sayın Başkanımız bütün eksiklerimizi tamamladı. Ziyaretimize gelip bize moral veriyor. Hasta çocuklarımızla ilgileniyor. Onların eğitim durumlarına da katkı sağlıyor. İnşallah yaraların sarılmasıyla eski hayatımıza ve memleketimize döneriz" dediler.
Başkan Özgen Keskin, belediyenin mahalle konaklarında okul öncesi eğitim kreşleri ve yılmek kursları ile hizmet verdiklerini kaydederek, "Milli Eğitim ile birlikte bin çocuğumuza okul öncesi eğitim veriyoruz. Yılmek kurslarımız da bugüne kadar on binlerce kişiye altın bilezik taktı. Bu tür hizmetlerimiz de kesintiye uğramadan devam ediyor" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.01.11 11:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A