Valilikten kamu kurumlarına AB eğitimi

Valilikten kamu kurumlarına AB eğitimi

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve Bursa Valiliği'nce hazırlanan 'Avrupa Birliği Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa' projesi kapsamında kamu kurumu çalışanlarına AB proje hazırlama eğitimi verildi.

2011.11.02 13:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Valilikten kamu kurumlarına AB eğitimi

 

Valilik konferans salonunda çok sayıda kamu çalışanının katılımıyla gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, kamu çalışanlarının proje hazırlama kapasitesinin gelişmesi amacıyla eğitimler düzenlediklerini söyledi. Kamu kurumlarından Avrupa Birliği kurumlarına proje hazırlamalarını isteyen Usta, Vali Şahabettin Harput'un kamu kurumlarından AB kurumlarına proje hazırlama isteğini çeşitli toplantılarda dile getirdiğini hatırlatarakr, "Bu kapsamda hazırlayacakları projelerle de kurumlarının bütçelerine de hibe ve fonlarla katkı koymuş olacaklar." dedi.

Eğitim çalışmaları kapsamında proje tanıtımını yapan AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Filiz Çilingir, amaçlarının kamu kurumları için proje kültürünü geliştirmek olduğunu belirtti. Çilingir, verilen eğitim çalışmalarıyla kamu kurumlarında proje mantığı olan ve bu alanda çalışacak yeni bir çalışan modeli oluştuğunu ifade etti.

Kamu çalışanlarına yönelik verilen eğitimlerde Valilik AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanı Dr. Arzu Erdi de, Avrupa Birliği kurumlarına valilik adına proje hazırlamış ve kabul edilmiş projeleri hakkında tecrübelerini paylaştı. Eğitim programı kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı Uzman Yardımcısı Sinem İçöz 'AB Mali Yardımları' hakkında, Cambrıdge Universitesi David Sephton da 'Leonarda Vinci (yenilik transferi)' hakkında sunum yaptı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.02 13:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A