Valilikten 5.000 lira maaşlı çoban açıklaması

Valilikten 5.000 lira maaşlı çoban açıklaması

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yazılı ve görsel basında yer alan 5 bin lira maaşlı çoban haberleri ile ilgili açıklama yaptı

2015.05.07 16:32 - Son Güncellenme: 2015.05.07 16:32 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Valilikten 5.000 lira maaşlı çoban açıklaması

Vali Dursun Ali Şahin, söz konusu çobana 5 bin lira net maaş verilmeyeceğini, bu meblağın içerisinde atların yakalanması, götürülmesi ve bakımı gibi harcamalarında yer aldığını söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Edirne'de trafiği tehlikeye düşüren ve çirkin görüntülerin oluşmasına neden olan başıboş atların toplanması için görevlendirilen çobana ödenecek maaş konusunda spekülasyonlara yol açacak haberler yapılmaktadır. Yazılı ve görsel basında yer haberler üzerine bir açıklama ve düzeltme yapma ihtiyacı hissedilmiştir. Öncelikle tarih ve kültür şehri olan Edirne'miz son zamanlarda yerli yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Hem trafik güvenliğini tehlikeye sokan, hem de şehrin en güzide tarihi alanlarında dolaşarak çirkin görüntülerin oluşmasına neden olan başıboş atların toplanması için bir çoban görevlendirilmiştir. Yazılı ve görsel basında yer alan haberlerde belirtildiği gibi çobana ödenecek 5 bin TL sadece net maaş olarak verilmeyecektir. Çoban ve ailesine ödenecek olan bu para aynı zamanda, atların yakalanması, götürülmesi ve barındırıldığı sürece bakımının üstlenilmesi için ödenecek meblağdır. Konunun içeriği bu şekilde olup basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2015.05.07 16:32 - Son Güncellenme: 2015.05.07 16:32 - HABER MERKEZİ
A