Validen turistlere 'Ordu'ya gelin çağrısı'
ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yerli ve yabancı turistleri kente davet ederek, "Diğer illere göre çok şanslıyız. Sahili bozulmayan tek iliz. Mavi bayrağımız var, Türkiye'nin deniz üzerine dolguyla yapılan ilk havalimanı da burada. Kentimizin turiste sunacağı birçok imkan var, bu nedenle Ordu'ya gelin" dedi.
2014.12.01 11:47 - Son Güncellenme: 2014.12.01 11:47 - Güncel - HABER MERKEZİ
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentte son yıllarda turizmin ciddi olarak canlandığına dikkat çekerek kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının arttığını belirtti. Arap turistlerin de kente ciddi ilgi gösterdiğini, Akkuş ve Fatsa ilçelerinde ev alarak turizm yatırımı yapmak isteyenlerin de olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, Ordu'nun diğer illere göre de çok şanslı olduğunu söyledi.
Kentin güzelliklerini tanıtmak istediklerini, doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajı, yaylaları, yöresel yemekleri, kültürel varlıkları, teleferiğiyle daha çok turist çekmek için çalışma yaptıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Ordu olarak diğer illere göre çok şanslıyız. Çünkü, sahili bozulmayan tek iliz. Mavi bayrağımız var, sahilimiz son derece güzel. Ordu'nun içinde denize girmeniz mümkün. Bozulmamış doğası, koyları, özgün sivil mimari yapıları var. Yöresel yemekleri ve eğlence kültürü ile Karadeniz bölgesinde farklı bir yapıya sahip. Eko-Turizmin öncüsü Fatsa'nın Kabakdağ Mahallesi'nde yapılan 100'ün üzerinde Gürcü yemekleri, bakir, el değmemiş yerleri insanlara şiir yazdıracak kadar muhteşem doğası, çiseli şelalesi görülmeye değer. Doğa ve kültür değerlerini koruyan, el işlerinden mutfağa geleneksel özelliklerini yaşatan, modern dünyanın hız saplantısına inat sakin kalmayı tercih eden, Türkiye'nin 9, dünyanın ise 161'inci Cittaslow (sakin şehir) unvanını alan Perşembe ilçemizde nadide görülmeye değer yerlerden bir tanesi. Yine Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılan Ordu-Giresun Havalimanımız da bitme aşamasında. Havalimanının açılmasıyla da Ordu'nun güzelliklerini daha iyi tanıtmış olacağız" dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'yu ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistlere sunacakları birçok hizmetler olduğuna da değinerek, "Sağlık turizmini değerlendirebiliriz. Bunun yanında Yamaç paraşütü, doğa yürüyüşleri, kanyonlar, rengarenk değişik çiçek türleri. Kısacası, herkesin beklentilerine yanıt verebilecek aktiviteler sunulabilir. Teleferikle Boztepe'ye çıkarak, Ordu'yu izlemek ise ayrı bir keyif. Turizme yönelik ne gibi çalışmalar yapabiliriz bunun araştırması içindeyiz. Ordu'nun gelir kaynağı fındık ve bizler fındığa alternatif yeni ürünler üzerinde çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
Bu yılın ilk 10 ayı içerisinde Ordu'yu 350 bine yakın turistin ziyaret ettiği, bunun 20 bine yakınının ise yabancı turistlerden oluştuğu belirtildi.