Uzun vadeli fonlama 2014 ortasına kadar sürecek

Uzun vadeli fonlama 2014 ortasına kadar sürecek

Faiz kararı sonrasıda açıklama yapan Draghi sabit faizli, tam tahsisatlı para piyasası operasyonlarını 8 temmuz 2014'e kadar devam ettireceklerini belirtti.

2013.05.02 15:59 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:59 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Uzun vadeli fonlama 2014 ortasına kadar sürecek

 

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında konuşan Başkan Mario Draghi, faiz oranları konusunda bir dizi karar aldıklarını belirtirken kredileri güçlendirmenin yollarını da ele aldıklarını, alınan kararların orta vedede düşük fiyat baskısı ile tutarlı olduğunu dil getirdi.

Zayıf ekonomik görünüm bahar aylarına uzadığına dikkat çeken Draghi, para piyasası şartlarını ve bunların para politikasına etkilerini yakında izlediklerini kaydetti

Sabit faizli, tam tahsisatlı para piyasası operasyonlarını 8 Temmuz 2014'e kadar devam ettireceklerini söyleyen ECB Başkanı, ECB'nin genişlemeci para politikası ihtiyaç olduğu sürece devam edeceğini belirtti.

"3 ay vadeli faizler gösterge faize endekslenecek" diyen Draghi, hükümetlerin yapısal reformların uygulanmasını yoğunlaştırmaları zaruri olduğunu, varlık destekli menkul kıymet piyasası için KOB'ler ile danışmalara başlamaya karar verdiklerini ve diğer Avrupa kurumları ile danışmalarda bulunacaklarını kaydetti.

Bankacılık birliğinin uygulanmasında hızlı hareket etmek önemli oldğuna dikkat çeken Draghi, istihdam piyasasında şartları zayıf olmaya devam ettiğini, finansal piyasalarda yazdan bu yana görülen iyileşme reel ekonomiye yansıması gerektiğini söyledi.

"Bilanço ayarlamaları, kalıcı belirsizlik ekonomi üzerinde baskı yaratıyor" diyen ECB Başkanı, yılın ikinci yarısında ekonomik aktivite istikrar kazanması gerektiğini, kademeli şekilde toparlanma beklediklerini aktardı.

Draghi, "ekonomik büyüme için riskler aşağı yönlü olmaya devam ediyor" dedi.

Konuşmasında enflasyona da değinen Draghi, burada riskleri orta vadede genel olarak dengeli gördüklerini ifade etti.
   
Draghi, enflasyon oranlarının yılın geri kalanında oynak olmaya devam edebileceği konusunda uyardı.
  
Merkez Bankası Başkanı, büyüme için risklerin aşağı yönlü olmayadevam ettiğini de ifade etti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.02 15:59 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:59 - HABER MERKEZİ
A