"Uzman hekim ve pratisyen hekim açığımız var"

"Uzman hekim ve pratisyen hekim açığımız var"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şu anda Türkiye'nin çok ciddi anlamda hekim, uzman hekim ve pratisyen hekim açığı bulunduğunu söyledi.

2013.07.17 19:20 - Son Güncellenme: 2013.07.17 19:21 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
"Uzman hekim ve pratisyen hekim açığımız var"


 

Bakan Müezzinoğlu,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morfoloji hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, "Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanemizin temelini inşallah Kurban Bayramından önce atacağız. Bu güzel mekanda hem Muğla halkına, hem de üniversitemiz tıp fakültesi öğrencilerine hizmet verecek 500 yataklı eğitim ve araştırma hastanemizi en kısa zamanda tamamlamayı Allah bize nasip etsin. Eğitim ve araştırma hastanesinin gecikmesinde birçok neden olmuş. Ama biz dünde kalan nedenleri değil, yarın nasıl tamamlayabiliriz, nasıl en erken hizmete açabiliriz ona yoğunlaşıyoruz. Ben Muğla milletvekili arkadaşlarıma daha önce de söylemiştim. Ben Edirneliyim. Edirne Devlet Hastanesi'nin de uzun süredir yaşadığı sorunları var. İnşallah önce Edirne'yi, ardından Muğla'nın sorunlarını çözeceğim demiştim. Geçen hafta Edirne Devlet Hastanesinin temelini attık. Bu hafta da Muğla'nın sorunu çözmek için geldik. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinin uygulama projesi ihale aşamasında. İnşallah ihalesini yaptıktan kısa bir süre sonra inşaat başlayacak ve Muğla 500 yataklı bir hastaneye kavuşacak. Bir ülkenin medeniyet değerlerini ölçmek ve görmek istiyorsak, Eğitim, sağlık ve adaletine bakmak yeterli. Sağlık hizmetleri noktasında bugün geldiğimiz noktayı çok rahatlıkla başarılı olarak söyleyebiliriz. Ama bu başarının çok daha üstlere doğru taşımak gibi görevlerimiz ve sorumluluklarımız var. Acil hizmetlerin vatandaşımıza ulaşmasında ciddi mesafeler katettik. Sağlık hizmetin kalitesinin ve standardının yükseltilmesi önümüzdeki dönemde üzerinde duracağımız en önemli konular. Çok ciddi düzeyde hekim, uzman hekim ve pratisyen hekim açığımız var. Şu anda 10 pratisyen ve 20 bin uzman hekim açığımız var. Bu açığımızı hızla kapatalım derken, eğitim kalitemizi de yükselterek bu açığımızı kapatmamız gerekir" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da, "500 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morfoloji hizmet binası 2 binadan ve 23 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. 500 dönümlü bu arazi üzerine eczacılık fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve diş hekimliği fakültesi yapılacak" dedi.

Temel atma törenine, Vali Mustafa Hakan Güvençer ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.07.17 19:20 - Son Güncellenme: 2013.07.17 19:21 - HABER MERKEZİ
A