Uzman erbaşlara memurluk müjdesi

Uzman erbaşlara memurluk müjdesi

Genelkurmay Başkanlığı, uzman erbaşların sözleşmelerini 45 yaşına girdikleri yıla kadar uzatabileceklerini ve 45 yaşından sonra da isteklerine bağlı olarak memuriyete geçerek emekliliklerini hak edinceye kadar devlet memuru olarak çalışabileceklerini açıkladı.

2013.04.15 21:14 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:14 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Uzman erbaşlara memurluk müjdesi

 

Genelkurmay Başkanlığı, uzman erbaşların sözleşmelerini 45 yaşına girdikleri yıla kadar uzatabildiğini bildirirken, 45 yaşından sonra ise isteklerine bağlı olarak memuriyete geçebildiği ve emekliliklerini hak edinceye kadar memur olarak çalışabildiğini bildirdi.

Uzman erbaşların istihdamına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, uzman erbaşlar, sözleşmelerini bir yıldan az, beş yıldan fazla olmamak üzere azami 45 yaşına girdikleri yıla kadar uzatabildiği belirtildi. Açıklamada, uzman erbaşların 45 yaşından sonra, isteklerine bağlı olarak, Milli Savunma Bakanlığı, MSB Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) kadrolarında memuriyete geçirilebildiği, emekliliklerini hak edinceye kadar devlet memuru olarak çalışabildiği ve memur olarak emekli olabildiği kaydedildi.

TSK içerisinde görev yapan astsubay, uzman çavuşların ardından uzman erbaşlar da görev şartlarının iyileştirilmesi ve verilmediğini iddia ettikleri sosyal hakları için zaman zaman farklı alanlarda tepkilerini gösteriyor. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.15 21:14 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:14 - HABER MERKEZİ
A