Uzaktan kumandalı baza

Uzaktan kumandalı baza

Bursa'da faaliyet gösteren Prusya Mobilya, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen baza üretti.

2012.01.11 13:27 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Uzaktan kumandalı baza

Bursa Panayır Mahallesi'nde faaliyet gösteren Prusya Mobilya'da üretilen bazaya yerleştirilen led ışıklar, istenildiği zaman yataktan kalkmadan uzaktan kumanda ile açılıp kapatılabiliyor. Firma sahibi Ramazan Taşçı, bazaların amortisörlü sistemlerini de çok yakında kumandaya bağlayacaklarını ve özellikle kadınların yorulmadan bazayı kolaylıkla açıp kapatabileceklerini söyledi.
Piyasadaki mevcut bazalardan farklı bir baza ürettiklerini ifade eden Taşçı, "Firma olarak farklı bir proje yapmak istedik. Aklımıza baza sitemlerini geliştirmek geldi. Çalışan arkadaşlarımızın her birinden fikir almaya başladık ve bazalara led ışık takmaya karar verdik. İlk denemeyi yaptığımızda ortaya güzel bir proje çıktı. Özellikle kadınlarımız için büyük kolaylık sağlayan ışık sistemi aynı zamanda uzaktan kumanda ile açıp kapatılabiliyor. Projenin daha başındayız ancak bunu geliştirmeyi
hedefliyoruz. İleriki zamanlarda uzaktan kumandayla kontrol edilebilen alanı genişletmeyi düşünüyoruz" dedi.

BEL VE SIRT AĞRISI ÇEKENLERE KOLAYLIK
Bazaların amortisör sistemlerini de geliştireceklerini ifade eden Taşçı, uzaktan kumandayı da bu sisteme dahil edeceklerini söyledi. Taşçı, "Bilhassa bel ve sırt ağrıları olan, hasta olan vatandaşlarımıza bu sistem büyük kolaylık sağlayacak. Bazaların amortisör sistemlerine uzaktan kumanda sistemi yerleştireceğiz. Vatandaşımız, kumanda ile bazayı istediği zaman kapatıp açabilecek. Şu anda proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında müzik sistemli bazalarımızın da üretimi yakında başlayacak.
Yani yatağında müzik dinlemek isteyen kişi tek tuşla istediği müziği açıp dinleyebilecek" diye konuştu.
Ürettikleri bazaları yurt içi başta olmak üzere dünya piyasasında pazarlamayı düşündüklerini söyleyen Taşçı, Türkiye genelinde de isteyen firmaların bayilik alabileceğini ifade etti. Özellikle otel ve yurt tipi baza sandıklarının üretimin yoğun olarak yapıldığını ifade eden Taşçı, bazaların özel kumaş ve deri kullanılarak imal edildiğini, ayda 100 takım baza yaptıklarını belirtti.

GELİN SANDIKLARINA YENİ MODEL
Öte yandan ahşaptan yapılan gelin sandıklarına yeni bir görünüm kazandıran firma, seri üretime geçmek için gün sayıyor. Hem baza hem de sandık alanında yenilikler yapan mobilya firmasının hedefi, başka illere de bayilikler vermek. Özellikle yeni üretilen gelin sandıklarının çok beğenildiğini belirten Taşçı, "Geleneksel gelin sandıklarının yerine daha modern ve taşınması hafif sandıklar imal ettik. Bundan sonra hem gelin sandıklarının üzerinde oturulabilecek hem de istenilen eşyalar içine konulabilecek.
Fazla yer kaplamayan gelin sandıkları, güzel görünümüyle de gelin adaylarımızın gözdesi olacak" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.01.11 13:27 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A