Uyuyan kanser hücresini önce uyandırıp sonra yok ediyorlar!

Uyuyan kanser hücresini önce uyandırıp sonra yok ediyorlar!

Rus bilim insanları, kanser tedavisinde yeni bir yönteme imza attı. Bu yöntemde önce kanser hastalarını tedavi etmek için uyuyan kanser hücreleri uyandırılıyor, sonra da etkin hale getirilen hücreler yok ediliyor

2018.12.28 09:52 - Son Güncellenme: 2018.12.28 09:52 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Uyuyan kanser hücresini önce uyandırıp sonra yok ediyorlar!

Rus araştırmacılar hem büyüme hem de nüksetme özelliği olan uyuyan kanser kök hücrelerini uyandırıp aktif hale getirerek kimyasal tedavi ile yok ediyor.

Araştırmacılar bu yöntemi, uykudaki kanser hücrelerinin yok edilmesinde ve aktif hale geleceği zamanı belirlemede karşılaşılan zorluktan dolayı tercih ettiklerini açıkladı.

'FAYDA İLE RİSK ARASINDA TERCİH YAPMA DURUMU VAR'

Rusya'daki Uzakdoğu Üniversitesi Genomik ve Rekonstrüktif Tıp Merkezi'nin Başkanı Alexander Kaganski, "Kanser kök hücrelerinin canlandırma metodu risklidir. Ancak uykudayken kemoterapiden etkilenmiyorlar. Tedavinin muhtemel faydaları ile risk arasında her zaman bir tercih yapma durumu var" dedi.

'ANİ KEMOTERAPİ UYGULANIYOR'

Kanser tümöründeki kök hücrelerin, tedavinin etkisine karşı bir koruma mekanizması olduğunu söyleyen Alexander Kagansky,  "Uzak Doğu Üniversitesi'nin geliştirdiği metot ile kanser kök hücreleri aktif hale gelmeye zorlanıyor ve hücreler korumasını kaybettiği anda onlara karşı ani kemoterapi uygulanıyor" açıklamasında bulundu.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2018.12.28 09:52 - Son Güncellenme: 2018.12.28 09:52 - HABER MERKEZİ
A