Uyuşturucu parası için bakın ne yaptılar?

Uyuşturucu parası için bakın ne yaptılar?

ADANA'da, yolda yürüyen 31 yaşındaki Fatma Çakar'ın kulağındaki altın küpeleri gasp ettikleri iddiasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Erdal Özkan ile aynı yaştaki Ersin Bağcı hakkında, 23'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2013.10.08 10:52 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:52 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Uyuşturucu parası için bakın ne yaptılar?

Olay, merkez Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde, geçen 2 Eylül'de meydana geldi. İddiaya göre, sağlık ocağından çıkıp evine yürüyen Fatma Çakar'ın arkasından yaklaşan iki saldırgandan biri kadının gözlerini kapattı, diğeri de altın küpelerini zorla aldı. Gaspçılara direnen Fatma Çakar'ın olay sırasında sağ elinin yüzük parmağı da kırıldı. Fatma Çakar'ın şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, şüpheli Erdal Özkan ve Ersin Bağcı'yı yakaladı.

MAHKEMEDE İTİRAF ETTİ

Emniyetteki ifadelerinde suçlamayı kabul etmeyen şüphelilerden Erdal Özkan tutuklandıkları Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki sorgusunda suçu itiraf etti. Başka suçlara da katıldığını ve korktuğu için gerçeği söylemediğini ileri süren Özkan "Uyuşturucu almak için para bulmamız gerekiyordu. Yolda kadını gördük. Ersin bisikleti kullanıyordu. Kulağındaki küpeleri çekip aldım. Kadının kolunu kıvırmadım. Gözünü kapatmadım. Suçu birlikte işledik" dedi. Suçlamayı kabul etmeyen Ersin Bağcı da "Erdal kadının kulağındaki küpeleri aldıktan sonra benim yanıma geldi. Küpeleri satarak parayı paylaştık. Benim kadına yönelik bir müdahalem olmadı" diye konuştu.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanıklar hakkında 'nitelikli yağma, yaralama ve uyuşturucu bulundurma' suçlarından toplam 23'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 10:52 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:52 - HABER MERKEZİ
A