Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin kostümleri nasıl hazırlandı?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin kostümleri nasıl hazırlandı?

TRT 1'de yayınlanan ve ilk bölümünden itibaren sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da dikkatleri üzerine çeken 'Uyanış: Büyük Selçuklu'nun Makbule Mercan tarafından tasarlanan kostümleri, o yılların yaşayış tarzına ışık tutarken her bir detayın en ince ayrıntısına kadar özenle düşünülmüş olması projeyi sanatsal açıdan dünya standartlarına taşıyor.

2020.10.23 17:21 - Son Güncellenme: 2020.10.23 17:21 - Medya - HABER MERKEZİ
A
Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin kostümleri nasıl hazırlandı?

TRT 1'de yayınlanmaya başladığı andan bu yana sezonun en çok konuşulan ve izlenen yapımları arasına adını yazdıran 'Uyanış: Büyük Selçuklu'nun perde arkasında her şeyi en ince ayrıntısına kadar işleyen özverili bir ekip yer alıyor. Bu ekiplerin başında da dizinin deneyimli kostüm tasarımcısı Makbule Mercan önderliğindeki kostüm sorumluları geliyor.

Aylar süren hazırlık sonucunda oyunculardan yüzlerce kişinin oluşturduğu figüran ekibine kadar herkesin kıyafetleri özel olarak tasarlandı.

Dizinin kostümleri 8 kişilik tasarım ekibi tarafından 3 adet dikim, 2 adet deri, 2 adet başlık ve 1 adet işleme olmak üzere 10'u aşkın atölyede hazırlandı.

Kostüm üzerinde bulunan işleme parçaları her bir döneme uygun olması için bazı önemli hattatlar tarafından oluşturuldu.

Dizinin geçtiği Büyük Selçuklu döneminin birebir aynısının yaratılması için aylarca dünya standartlarında çalışmaların gerçekleştirildiği kostüm tasarımlarında söz konusu takılar olduğunda kullanılan doğal taşlar özel ustalar tarafından tek tek el yapımı imal edildi.

Tüm kostümlerin minimum 8'er parçadan oluştuğu 'Uyanış: Büyük Selçuklu', güçlü bir tarihi dönemin kapılarını her hafta pazartesi ekran başındakiler için aralıyor.

Yapımcılığını ve genel yönetmenliğini Emre Konuk'un üstlendiği, senaryosunu ise Serdar Özönalan ile birlikte yine Emre Konuk'un kaleme aldığı dizinin yeni bölümü 26 Ekim Pazartesi akşamı saat 20:00'da TRT 1 ekranlarında olacak.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2020.10.23 17:21 - Son Güncellenme: 2020.10.23 17:21 - HABER MERKEZİ
A