ÜVEY ANNE KURBANI FIRAT TOPRAĞA VERİLDİ

ÜVEY ANNE KURBANI FIRAT TOPRAĞA VERİLDİ

Başı ve iki kolu kesilerek 4 parçaya ayrılan 9 yaşındaki Fırat Sezer, toprağa verildi .

2011.03.30 16:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
ÜVEY ANNE KURBANI FIRAT TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul Sultangazi'de Gürcü asıllı üvey annesi Ekatarina Oçhire ve anneannesi Viyola Oçhire tarafıdan bıçaklanarak öldürülen ardından başı ile iki kolu kesilerek 4 parçaya ayrılan 9 yaşındaki Fırat Sezer, memleketi Şanlıurfa'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Küçük Fırat'ın parçalanan cansız bedeni, tabut içerisinde dedesinin evine getirildiğinde yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

Dün akşam saatlerinde İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Fırat Sezer'in cesedi CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in girişimleriyle Bakırköy Belediyesi'nden tahsis edilen bir araçla bu sabah memleketi Şanlıurfa'ya getirildi.

Gaziantep Karayolu Üzerindeki Akabe TOKİ konutları bölgesinde yakınları tarafından karşılanan Fırat Sezer'in cenazesi ilk olarak dedesinin evine getirildi. 9 yaşındaki Sezer'in cansız bedeninin bulunduğu tabut araçtan indirilip omuzlarda taşınarak Karameydanı Semti'nde bulunan dedesinin evine getirildiğinde, yakınları ağıtlar yakıp figan etti. Kısa bir süre evde tutulan cenaze daha sonra Yusuf Paşa Camii'ne getirildi. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Küçük Sezer'in cenazesi Bediüzaman Aile Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Fırat Sezer'in cenazesine ailesi, yakınlarıyla kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Fırat Sezer'in cenazesi camide bekletildiği sırada babası Necmi Sezer'in sürekli ağladığı görüldü.

AMCA: "CANİLERİN İFADELERİ YALAN"

Üvey annesi ile anneannesi tarafından öldürülen Fırat Sezer'in amcası Cemal Sezer, "Yeğenim okula gitmiyordu. Sokaklarda kalmasın diye 8 ay önce yanıma aldım. Sabah saat 10.00'da işyerine gelmeyince babasını aradım. Babasıyla birlikte aramaya başladık. Öldürüldüğünü polisler bize söyledi. Üvey annesinin böyle bir şey yapacağı aklımıza gelmezdi. Halen neden böyle bir şey yaptıklarına bir anlam veremiyorum. Canilerin ifadelerinde yeğenimin sokağa çıkmak istediğini bunun üzerine izin vermeyince kendilerine bıçak çektiğini söylemeleri tamamen yalan. Yeğenim yaramazlık yapan bir çocuk değildi" dedi.

"ANNESİNE VERDİK ÇOCUĞU İSTEMEDİ"

Yaklaşık 1,5 yıl önce Şanlıurfa'da dedesinin yanında kalırken, babasının İstanbul'a götürdüğü Fırat Sezer'in Şanlıurfa da yaşayan amcası Mustafa Sezer ise "7 yıldan bu yana ne annesi, ne dayısı, ne de annesinin babası Fırat'ı arayıp sormuyorlardı. Daha önce 2 defa çocuğu yanlarına verdik, istemediler. En son 2006 yılında Fırat'ı yanlarına götürdük. Annesi (Ben bakamam) diyerek çocuğu sokağa bırakınca tekrar yanımıza aldık" diye konuştu.

Öldürülen Fırat Sezer'in babasının ayrıldığı eşinden olan küçük kardeşinin de birkaç yıl önce rahatsızlığından dolayı Şanlıurfa'da öldüğü öğrenildi.
HABERTÜRK 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.03.30 16:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A