UÜ'de akademik bilgiler tek merkezde toplanacak

UÜ'de akademik bilgiler tek merkezde toplanacak

Uludağ Üniversitesi, akademik bilgileri tek merkezde toplayıp tek tuşla ulaşılabilir kılan Akademik Bilgi Sistemi'ni (UAKBİS) hizmete başlattı.

2013.05.09 09:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:49 - Bursa Bölge
A
UÜ'de akademik bilgiler tek merkezde toplanacak

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, yıllardır, akademisyenlerin ürettikleri makale, kitap, bildiri, proje sayıları ve ayrıntılarına ilişkin akademik çıktıların bir türlü kayıt altına alınamadığını, bu sorun nedeniyle üniversitenin ve akademisyenlerin performanslarını tam olarak tespit edemediklerini belirtti. Dilek, bir yıldır üzerinde çalıştıkları UAKBİS sayesinde bu sorunu da çözmüş olduklarını söyledi. Üniversitenin akademik verilerinin derli toplu olmaması nedeniyle iyileştirme faaliyetlerini de doğru strateji üzerine kurgulayamadıklarını kaydeden Rektör Dilek, "Ayrıca, kurum içi ve dışından üniversitemizin akademik verilerine ihtiyaç duyulduğunda birimlere sık sık yazı yazarak doğruluğundan emin olmayacağımız verileri akademisyenlerimizi sıkça meşgul ederek elde etmeye çalışıyorduk" dedi.

SİSTEMİN YARARLARI
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek'in verdiği bilgiye göre, UAKBİS için personel otomasyonuna entegre çalışan bir program oluşturuldu. Bu sistem ile artık akademisyenler tüm akademik faaliyetlerini ve özgeçmiş bilgilerini sisteme kayıt edebilecek. Buna göre, akademisyenlerin ürettikleri makale, kitap, bildiri, proje sayıları ve ayrıntılarına ilişkin akademik çıktılara tek tuşla ulaşmak mümkün olacak. Personel otomasyonuna entegrasyonu sayesinde, çok yazarlı yayınlarda bir araştırıcının yayın bilgilerini girmesi durumunda diğer araştırıcıların yayınlarına da otomatik olarak yayın bilgileri ekleniyor.
Ayrıca akademisyenler, tüm bilgilerini eksiksiz girdiği takdirde, dosya hazırlamaya gerek olmaksızın akademik kadro başvurularını da UAKBİS üzerinden yapabilecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.09 09:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:49 - Zeynep Çelik
A