Ünlülerin her hali haber midir?

Ünlülerin her hali haber midir?

Oktay Kaynarca'nın Başbakan'a yazığı mektuptan sonra 'özel hayat' tartışılıyor...

2012.09.05 09:21 - Son Güncellenme: 2012.09.05 09:21 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Ünlülerin her hali haber midir?

Geçen ay evlendiği eşiyle teknede çekilmiş fotoğrafları medyaya yansıyan Oktay Kaynarca, konuyla ilgili Başbakan Erdoğan'a mektup yazdığını açıkladı. Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu ise Kaynarca'yı eleştirerek, "Otoriteden yasak talep etmenin sonu yoktur ve o yol bir açıldığı zaman sonunun nereye varacağını kimse bilemez" diye yazdı... Bazı isimler "Ünlülerin kamusal alanda yaptıkları her şey haberdir, bu basın özgürlüğüdür" derken; bazı isimler ise insanların her ne koşulda olursa olsun izinsiz bir şekilde özel hayatlarına girmeyi ve müdahale etmeyi doğru bulmadığını söyledi.

'İşleri düşünce medyayı istiyorlar'
Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet COŞKUNDENİZ:

BEN şunu anlayamıyorum. İyi haberlerde, iyi olaylarda medyayı sonuna kadar kullanmak isteyen, bunun için basın toplantıları organize eden; filmi, albümü, dizisi çıktığı zaman basında yer almaya çalışan ünlüler, azıcık bir olumsuz durumda farklı tepki gösteriyorlar. Ünlülerin kamuya açık alanda yaptığı her şey haberdir. Kamuya açık alanda öpüşürse, kavga ederse ve bir gazeteci bunu yakalarsa haberdir. Kimse kimsenin yatak odasına girmiyor. Yayınlanan o fotoğraflarda Allah aşkına ne var? Başbakan'a şikâyette bulunmasını abes olarak karşılıyorum.

'İtiraz noktası yargıdır'
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Tayfun AKGÜNER:

TOPLUMA mal olmuş şahsiyetlerin özel alanları normal insanlara göre daha dardır. Gazeteciler bu noktada ünlü kişilerin haberlerini yaparlar ancak itiraz noktası yargıdır. Bu durumda siyasi otoriteye mektup yazmak, sonucu olmayan bir harekettir. Ben gazetecilerin basın özgürlüğüne saygı duyuyorum. Anlaşmazlıklar hukuksal alanda çözümlenmeli.

'Özel hayata girmek çok yanlış
Tiyatrocu Ahmet YENİLMEZ:

İNSANLARIN mahremiyetine girişe bir yol açıldı ve bu durumlar ortaya çıktı. İnsanların her ne koşulda olursa olsun izinsiz bir şekilde özel hayatlarına girmeyi ve müdahale etmeyi doğru bulmuyorum. Bazı sanatçılar da bu duruma alıştı ve şöhret olmanın kolay bir yolu olarak bunu gönüllü olarak kullanıyor. Ben sanatçıların özel hayatlarıyla değil yaptıkları işlerle anılması düşüncesindeyim.

'Adı üstünde özel hayat'
Oyuncu Kerem KUPACI:

HERKESİN özel hayatı kendi tasarrufundadır. Adı üstünde "özel hayat". İsteyen istediğiyle görüşür, konuşur. Oktay Kaynarca, Başbakan'a mektup yazmayı uygun görmüş, saygı duyuyorum. 

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2012.09.05 09:21 - Son Güncellenme: 2012.09.05 09:21 - HABER MERKEZİ
A