Ünlü YoTuber Oğuzhan Uğur'dan dikkat çeken paylaşım!

Ünlü YoTuber Oğuzhan Uğur'dan dikkat çeken paylaşım!

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur hakkında, YouTube programının tanıtımında "İslami değerlere hakaret ettiği" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Ünlü YouTuber, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

2021.08.24 12:39 - Son Güncellenme: 2021.08.24 12:57 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Ünlü YoTuber Oğuzhan Uğur'dan dikkat çeken paylaşım!

Oğuzhan Uğur'un YouTube kanalında yayımlanan 'P!NÇ' isimli programının yeni sezon fragmanı sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Bir grup vatandaş, önceki gün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Oğuzhan Uğur hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Uğur'un İslami değerlere hareket ederek ırkçılık yaptığı ve nefret suçu işlediği kaydedildi. Dilekçede Uğur'un 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan cezalandırılması talep edildi.

"KEŞKE BANA KONUK OLSALAR"

Ünlü sosyal medya fenomeni Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, konuyla ilgili bir haberi alıntılayarak, "Keşke bana konuk olsalar. Ne müthiş olmaz mı?" ifadelerini kullandı. 

Oğuzhan Uğur'un paylaşımına çok sayıda beğeni ve yorum geldi.

NE OLMUŞTU?

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup vatandaş, Oğuzhan Uğur hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sundu.

Dilekçede, Uğur'un, sosyal medya hesaplarında yayınlanan "P!NÇ" isimli programının fragmanında, İslami değerlere hakaret edilerek, ırkçılık yapıldığı ve nefret suçu işlendiği belirtildi.

Uğur'un, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği kaydedilen dilekçede, "Uğur, ırkçılık ve ayrımcılık yaparak, ülkemizce imza atılan ve kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla yasaklanmış olan insanlık suçu işlemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Konuya ilişkin adliye önünde basın açıklaması yapan Gazeteci Hasret Yıldırım, bir fragman üzerinden alenen ırkçılık ve nefret söylemiyle ve İslam ile alay edildiğini söyledi.

Bu fiili kınamak üzere buraya geldiklerini dile getiren Yıldırım, "Bu şahıs yaptığı açıklamada, 'Bu fragmanda Afgan halkını ön plana çıkardım' diyerek özrün üzerine daha büyük bir kabahat işlemiştir. " dedi.

Suç duyurusunda bulunanlardan Erdal Tek ise İslami değerlerle dalga geçmenin hoş karşılanmadığını, insanların birbirine saygıyı yitirmemesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise yapılan suç duyurularını işleme koyarak, Uğur hakkında soruşturma başlattı.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2021.08.24 12:39 - Son Güncellenme: 2021.08.24 12:57 - HABER MERKEZİ
A