Ünlü Türk gıda devi yabancılara satıldı! Ülker, Tamek, Murat Bey, Piyale, Uludağ...

Ünlü Türk gıda devi yabancılara satıldı! Ülker, Tamek, Murat Bey, Piyale, Uludağ...

Dünyanın dört bir yanına adını duyuran Türk gıda devi artık yabancıların emrinde olacak. Ülker, Tamek, Tadım, Uludağ ve daha birçok markayı içerisinde bulunduran gıda devinin yeni sahipleri belli oldu.

2024.05.27 12:36 - Son Güncellenme: 2024.05.27 12:46 - Ekonomi - KARAR
A
Ünlü Türk gıda devi yabancılara satıldı! Ülker, Tamek, Murat Bey, Piyale, Uludağ...

Türk gıda dağıtıcısı olarak görev yapan Vintage Food, Amerikalı şirket Ziyad Brothers'a sessiz sedasız satıldı.

Vintage Food sahibi Levent demirgil, ABD'de 2000'den fazla Türk ürününü satışa çıkaran şirketi satışa çıkarırken satış işlemleri ile birlikte Ziyad Brothers'ta yönetici pozisyonuna geçti. Satış bedeli hakkında bir açıklama yapılmazken devir işlemlerinin bu yılın ilk aylarında tamamlandığı aktarıldı. İşte tüm detaylar...

DEV ŞİRKET SATILDI

Bünyesinde Ülker, Tamek, Tadım, Uludağ, Reis, Murat Bey ve Piyale gibi birçok markayı barındıran Vintage Food, ABD'de bu ürünleri satışa sunuyordu. Şirketin satılması ile birlikte Ziyad Brothers, ABD'deki en büyük Ortadoğu ve Akdeniz gıda sağlayıcılarından biri konumuna geçti. Şirkete CEO'su Jim Wagner, anlaşma ile birlikte yiyecek ve içecek portföyünde büyük ölçüde bir tamamlanma yaşanacağının altını çizdi.

Şirketin daha önceden Halo Foods Ltd., Turkey Hill ve Pretzels Inc. gibi markaları bünyesine katan firma Peak Rock Capital tarafından satın alma işlemlerini gerçekleştirildi. Anlaşma doğrultusunda Akdeniz ve Ortadoğu ülkelerine ait ABD'deki marketlerde daha fazla satış yapılması bekleniyor.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2024.05.27 12:36 - Son Güncellenme: 2024.05.27 12:46 - KARAR
A