Ünlü sanatçıların kumdan heykelleri

Ünlü sanatçıların kumdan heykelleri

TÜRK sinemasına damgasını vuran Altın Portakal ödüllü sanatçıların kumdan büstleri, Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Kum Heykel Festivali'nin ortak projesi olarak Lara Sahili'nde sergileniyor. Türkan Şoray ve Eşref Kolçak büstlerini hayranlıkla inceledi.

2013.10.08 11:48 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:48 - Magazin
A
Ünlü sanatçıların kumdan heykelleri

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Ayhan Işık, Türkan Şoray, Tarık Akan, Tuncel Kurtiz, Eşref Kolçak, Yılmaz Güney, Fatma Girik, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın ve İzzet Günay'ın kumdan büstlerinin açılışı için dün akşam tören düzenlendi. Törene Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanı Tufan Dağıstanlı, Altın Portakal'da bu yıl jüri başkanlığı yapan Türkan Şoray'ın yanı sıra Ahu Tuğba, Eşref Kolçak, Süleyman Turan gibi yıldızlar katıldı. Serginin açılışında kendi büstünü dikkatle izleyen Türkan Şoray ve Eşref Kolçak eserlerin çok güzel yapıldığını söyledi.

BİR AYLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Heykeltıraş Eda Kaytan'ın yaklaşık bir aylık performansı sonucu tamamlanan sergi, dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer alan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin Lara Beach'taki yüzlerce heykelden oluşan sergisiyle mekan ortaklığı yapıyor. Sanatçı büstleri, Kum Heykel Festivali'nin kardeş sergisi olarak her gün 10.00 - 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

50 TON KUM KULLANILDI

Yaklaşık bin metrekarelik alanda 50 ton kum kullanılarak hazırlanan sanatçı büstlerinin 12 ay boyunca ziyarete açık kalması planlanıyor. Büstler kışın zarar görmemesi için camdan fanuslar içine yerleştirilecek. Led aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan kumdan heykeller, müzik yayını eşliğinde masalsı bir havaya bürünüyor.
 

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.10.08 11:48 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:48 - Can Sezer
A