Ünlü sanatçıdan ilginç çıkış

Ünlü sanatçıdan ilginç çıkış

"Türkiye'de bunu yapan yüzlerce kişi var. Herkesin tanıdığı çok ünlü insanlar da var" diyen ünlü sanatçı, reenkarnasyona da inandığını söyledi.

2013.02.21 15:51 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:52 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Ünlü sanatçıdan ilginç çıkış

1970'lerin sevilen gruplarından Modern Folk Üçlüsü'nün üyesi, Sanatçı Doğan Canku, uzun süren sessizliğini A Haber'de yayınlanan Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım'da bozdu. Müzik hayatını konserlerle ve genç müzisyenlere derslerle sürdüren Canku, uzun yıllardır yoga ve levitasyonla ilgilendiğini, stresten uzak durmaya çalıştığını söyledi.

Canku, Türkiye'de havada asılı kalma ve dolaşma anlamına gelen levitasyon ve meditasyonla ilgilenen yüzlerce kişi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bu isimlerin arasında herkesin de tanıdığı insanlar var. Levitasyon var ve bunun aşamaları var. Tanrı'nın bir lütfu değil. Bir tekniktir. Siz de tekniği öğrenseniz siz de yapabilirsiniz. Bilim adamlarına 'Gelin siz de öğrenin' diyorum. Gelmiyorlar ki. 'Ya olursa, havada durursam' korkusu var çünkü."

"REENKARNASYON KUR'AN DA MEVCUT"

Levitasyonun bir amaç olmadığını, istem dışı bir sıçrama olduğuna dikkat çeken Canku, şu çarpıcı açıklamayı yaptı: "Ama bu sıçrama 25 santim de 80 santim de olabilir. Birkaç metre ileriye güç sarf edilmeden gerçekleşir. Levitasyonun ikinci aşaması havada durmaktır. 1 milim, 5 santim, 30 santim değişir. 3. Aşama ise havada dolaşmaktır. Ben ilk aşamayı yapıyoruz. Büyük bir minder üzerinde zıplayarak gidiyoruz. Ama bunu uygularken 2. ve 3. Derecesi başımıza gelmiyor değil. İstem dışı olarak... Çarpışmıyoruz, birbirimize yol verdiğimiz oluyor. Bilincimiz farklı bir alanda. Her şeyin farkındayız, esprimizi yapıyoruz, konuşuyoruz. 2. ve 3 Aşamada bulundum. Şahidim var. Ama o şahidim konuşmak istemiyor. Kitabımda yazacaktım, yanlış anlaşılmasın diye yazmadım.

100 yıl önce bunu yapanlara 'Ermiş' diyorlardı. Halbuki herkes yapabilir. Zihin ve beden ilişkisini mükemmel hale getirebilirsiniz. Levitasyon zihinsel ve bedensel mükemmelliği anlatıyor." Reenkarnasyona da inandığını dile getiren Ünlü Sanatçı, "Ruhsal varlığın bir bedende mükemmel hale gelmesinin mümkün olmayacağını Kur'an da söylüyor. Sanırım Yunus Suresi'nde bir ifade var. 'Biz sizi varlık alanına defalarca getiririz' diyor" sözlerini söyledi.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.02.21 15:51 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:52 - HABER MERKEZİ
A