Ünlü şairlerden muhteşem gece

Ünlü şairlerden muhteşem gece

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Uluslararası Şiir Günleri' etkinliklerinde ünlü şairler, sevilen şiirlerini okudular.

2012.10.13 22:38 - Son Güncellenme: 2012.10.13 22:38 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Ünlü şairlerden muhteşem gece

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve eşi Semiha Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sever, Samsunlu şairler, yazarlar ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, "Bu gece Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak çok mutluyuz. Biz, Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kurumsal anlamda İLESAM'a üye olduk" dedi.
Sanat etkinliklerine katkı vermeye çalıştıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sanatın insanın duygu telini titreten bir boyut olduğunu her defasında söylüyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız' demesini hiç unutmuyorum ve unutmak da istemiyorum. Sanatında içinde edebiyatın ve şiirin önemini edebiyatın ve şiirin sanat içersindeki inceliğini de hiç unutmamamız gerekir" diye konuştu.
Samsun'u Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) üyesi yaptıklarını ifade eden ünlü şair ve İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, "İLESAM, 1986 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur. Telif haklarını koruyan ve korsanla mücadele eden bir kurumdur. Biz 1986 yılından beri bu alanda şair, yazar, eser sahibi hem şahısların hem de kurumların telif haklarını koruyoruz. Birçok kurum bize üyeydi. Ama birkaç gün öncesinde aldığımız yönetim kurulu kararı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi de bize üye oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bundan sonra yayınladığı kitaplar, dergiler, gazeteler, yayın ve telif hakkını koruma anlamında bizim korumamızda olacak. Ben bu nezaketi ve inceliği gösteren Başkan Yılmaz'ı takdir ediyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı eserler artık İLESAM'ın koruması altındadır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Başkan Yılmaz'a üyelik belgesini verdi. Ardından Beste Sakallı, Mehmet Nuri Parmaksız, Bahattin Karakoç, Abdullah Satoğlu, İlter Yeşilay, Nurullah Genç, Ali Akbaş, Gülaye Rizayeva, Semih Sergin, Emine Sevinç Öksüzoğlu, Cemal Safi, Taner Güçlütürk, Yahya Akengin, sevilen şiirlerini okuyarak sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.10.13 22:38 - Son Güncellenme: 2012.10.13 22:38 - HABER MERKEZİ
A