Ünlü kayak merkezi iflas etti
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya'da bulunan Winterberg-Züschen'deki Homberg kayak bölgesi, artan maliyetler ve ekonomik zorluklar nedeniyle iflas etti.
2025.01.07 14:34 - Son Güncellenme: 2025.01.07 15:57 - Dünya - SÖZCÜAlmanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Winterberg-Züschen bölgesindeki ünlü "Homberg" kayak merkezi, kış sezonunun başlamasına rağmen mali sıkıntılar nedeniyle faaliyetlerini islaf bayrağını çekti. Artı49'un haberine göre, 35 hektarlık alanda yer alan bu kayak merkezi şu an iflas başvurusu sürecinde ve bölgenin geleceği belirsizliğini koruyor.
KAYAK MERKEZİ İFLAS BAŞVURUSU YAPTI
Homberg-Ziegenhelle Spor ve Eğlence Şirketi'nin sahipleri Jan ve Nina Homann, Temmuz 2024'te Arnsberg Sulh Mahkemesi'ne iflas başvurusu yaptı. Mahkeme süreci kapsamında Dortmund'dan bir iflas idarecisi atanırken, kayak merkezinin geleceğiyle ilgili soru işaretleri arttı.
Homann çifti, 2022 yılında kayak merkezinin %75'ini bir krediyle satın almıştı. Kalan %25'lik hisse ise Züschen Kayak Kulübü, yerel kayak okulu ve bir dernek tarafından yönetiliyordu. Ancak son yıllarda artan maliyetler, kayak merkezi işletmecilerini zor durumda bıraktı.
Homann çifti, artan enerji fiyatları ve yüksek enflasyon oranları nedeniyle büyük mali baskılar altında kaldı ve bu işletmenin 52 çalışanın maaşlarını ödemesi daha da zor hale geldi. Öte yandan Homberg kayak bölgesinin 2024/25 sezonunda tekrar faaliyete geçip geçmeyeceği hala belirsiz.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:34
-
00:44
-
01:22
-
02:04
-
07:20
En Çok Okunanlar
- Bursa'ya lapa lapa kar yağacak! Tarih...
- Bursalı diş hekimi çift ve 2 çocuğu otel...
- Bursa Yenişehir Havaalanı rekora koşuyor
- Korkutan deprem!
- Bursa'nın ilk AVM'lerinden biri!...
- EYT'yi kaçıranlara müjde: Kademeli...
- Bursa'da kaybolan kadın her yerde aranıyor!
- Bursa Büyükşehir Belediyesi etkinlikleri...
- Yangın faciasında can kaybı artıyor
- Bolu'da otelde yangın faciası: 66 can kaybı!
- Menzil'de cemaat içi kavga Bursa'ya yansıdı!
- Bursa'da katili arkadaşı çıkmıştı! Mehmet...
- 80 bin TL maaşı var! Acil aranıyor ama...
- Bursa'da kendisinden haber alınamayan...
- Sivas'ta kayak tesisindeki otelde patlama!