Ünlü fenomenlere korsan çekiliş şoku

Ünlü fenomenlere korsan çekiliş şoku

Sosyal medya fenomenlerinin takipçi sayılarını artırmak için yılbaşını fırsat bilerek sosyal medya üzerinden düzenledikleri çekiliş videoları, Milli Piyango'ya takıldı Fenomenler hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı.

2021.01.12 14:44 - Son Güncellenme: 2021.01.12 15:21 - Güncel
A
Ünlü fenomenlere korsan çekiliş şoku
00:53 Sosyal medya fenomenlerinden ev partisi

İLGİLİ VİDEO

Sosyal medya fenomenlerinden ev partisi

Günaydın'dan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde yaptığı denetimlerde sosyal medyada fenomen haline gelen bazı kullanıcıların yayınladıkları videolarda kanunsuzluk fark etti. 'Fenomen' olarak adlandırılan bazı sosyal medya kullanıcılarının düzenli olarak ya da yılbaşı nedeniyle hesaplarından çekilişler düzenleyerek takipçilerine birtakım hediyeler verdikleri belirlendi. Derinleştirilen incelemelerde, takipçi sayısı en az 1.7 milyon olan Başak Karahan, Enes Batur, Reymen gibi fenomenlerin yayınladıkları videolarda şans oyunu tertip ettiklerini belirledi. Çünkü, şans ve talih oyunları düzenlenme yetkisi kanun hükmünde kararnameyle Milli Piyangoya verilmişti.

MİLLİ PİYANGO KANUNUNA AYKIRI ÇEKİLİŞLER

Bu nedenle suç işledikleri belirlenen fenomenlerin bulunduğu kullanıcılara idari ve adli soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şans oyunlarını planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkının idareye ait olduğu belirtilip, çekiliş düzenleyen kişilerin her ne şekilde olursa olsun katılım hakkı verilerek karşılığında değerli ya da değersiz hediye vermesi için Milli Piyango'dan izin alması gerektiği belirlendi. Fakat söz çekiliş düzenleyen 10 fenomenin, Piyango idaresine herhangi bir başvurusu olmadığı ortaya çıktı.

İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMA

Emniyet tarafından düzenlenen fezlekede, Milli Piyango'ya ait kanun hükmünde kararnamede oyunları tertipleyenlerle ya da kanunu ihlal edenler 10 milyon TL'ye kadar idari para cezası ve iki seneye kadar hapis cezası hüküm olacağı anlatıldı. Fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Savcılık tarafından Enes Batur, Yusuf Aktaş, Başak Karahan, Kemalcan Parlak, Cantuğ Özsoy, Pelin Baymazoğlu, Ahmet Sonuç Taner Yeşildağ'ın aralarında bulunduğu on fenomen hakkında soruşturma başlatıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.01.12 14:44 - Son Güncellenme: 2021.01.12 15:21 - Ali Yaşar
A