Ünlü fast food zincirinde "parazit" paniği! Marul kullanılması yasaklandı

Ünlü fast food zincirinde "parazit" paniği! Marul kullanılması yasaklandı

ABD'de meşhur fast food restoran zinciri, marullarından kaynaklı parazit nedeniyle "ishal" salgınına yol açtı. Şirket, salgın sonrası tortillayı marulsuz olarak 1 dolara satmaya başladı.

2026.07.23 10:44 - Son Güncellenme: 2026.07.23 10:44 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Ünlü fast food zincirinde "parazit" paniği! Marul kullanılması yasaklandı

ABD'de ishal salgını, ülkenin en büyük fast-food zincirlerinden Taco Bell'i de vurdu.

Salgınla bağlantılı olduğu değerlendirilen marullar, hızlıca menülerden kaldırıldı.

Şirket, hem müşteri güvenini yeniden kazanmak hem de restoranlara ilgiyi artırmak amacıyla yeni bir kampanya başlattı.

Ünlü restoran, marul içermeyen Enchirito ürününü sınırlı süreyle yalnızca 1 dolardan satışa çıkardı.

Kampanya doğrudan salgına bağlanmasa da, gıda güvenliği tartışmalarının ardından gelen bu hamle dikkat çekti.

Şüpheli marullar incelemede

Şirket, soruşturma sürerken risk oluşturabileceği değerlendirilen iceberg marullarını tedarik zincirinden çıkardığını açıkladı.

Taco Bell yetkilileri, müşterilerin sağlığının öncelikleri olduğunu vurgulayarak kullanılan tüm ürünlerin güvenlik kontrollerinden geçirildiğini ifade etti.

Sağlık otoriteleri ise siklospora parazitinin en sık görülen belirtileri arasında uzun süren ishal, karın ağrısı, mide bulantısı, iştahsızlık ve halsizliğin yer aldığını belirtiyor.

Yetkililer, salgının kesin kaynağını belirlemek için incelemelerini sürdürüyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2026.07.23 10:44 - Son Güncellenme: 2026.07.23 10:44 - HABER MERKEZİ
A