Üniversitelerin tavan ve taban puanları belli oldu

Üniversitelerin tavan ve taban puanları belli oldu

Üniversitelerin bölümlerinde tavan ve taban puanlar da ortaya çıkmış oldu. İlgili bölüme en düşük puan ve en büyük puanla yerleşen adayların puanları ÖSYM tarafından duyuruldu. İşte ÖSYM 2021 üniversite tavan ve taban puanları ile boş kontenjanlar...YKS yerle

2021.08.31 12:40 - Son Güncellenme: 2021.08.31 12:54 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Üniversitelerin tavan ve taban puanları belli oldu

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından adaylar tavan ve taban puanlarla ilgili araştırmalara başladı. Sonuçların duyurulmasının ardından bölümlere yerleştirmelerde en küçük ve en büyük puanlı yerleştirme sonuçları da netleşti.

ÜNİVERSİTE TABAN VE TAVAN PUANLAR AÇIKLANDI

Adayların yerleştirmelerinin tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkan tavan ve taban puanları ÖSYM tarafından bölüm bölüm açıklandı. Aynı zamanda yerleştirme sonuçlarıyla birlikte boş kontenjanlar da netleşmiş oldu.

EK YERLEŞTİRME AÇIKLAMASI

Öte yandan ÖSYM Başkanı Halis Aygün Twitter hesabından ek yerleştirmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aygün açıklamasında "1. Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu'nun almış olduğu karara göre bu seneye özel "ikinci ek yerleştirme" yapılacak. 1. Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. 1. Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek" ifadelerini kullandı.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2021.08.31 12:40 - Son Güncellenme: 2021.08.31 12:54 - HABER MERKEZİ
A