Üniversite sanayi iş birliği için örnek adım

Üniversite sanayi iş birliği için örnek adım

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Uludağ Üniversitesi (U.Ü) İnegöl İşletme Fakültesi ile birlikte ortak çalışma yapmak içim harekete geçti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat'la makamında görüşen İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl sanayii için bilimsel yöntemler kullanarak ortak çalışmalar yapmayı teklif etti.

2013.02.21 16:16 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:16 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Üniversite sanayi iş birliği için örnek adım

İTSO Başkanı Metin Anıl, İTSO Genel Sekreteri Sami Coşkun, Genel Koordinatörü Mustafa Şentürk ve birim müdürleri ile birlikte İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canpolat'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl üyelerine daha kaliteli hizmet vermek amacıyla 4 yıllık eylem planı hazırlamaya başladıklarını söyledi. Hazırlıkları süren stratejik eylem planında üniversitenin katılmasını beklediklerinin altını çizen İTSO Başkanı Metin Anıl, "Üyelerimize verdiğimiz hizmetin kalitesinin artırılması, özellikle eğitim faaliyetlerinin daha etkin programlanması ve işletmelerin kurumsallaşması konularında üniversite ile bir işbirliği içinde olmayı arzuluyoruz" dedi.
Başkan Metin Anıl hazırlıkları süren Stratejik Plan'da İnegöl sanayisinin gelişimi için gerekli çalışmalara yer vereceklerini de vurguladı. Maksatlarının İnegöl İşletme Fakültesi içinde İnegöl'deki bütün işletmelerin faydalanabileceği bir merkez oluşturmak olduğunu belirten İTSO Başkanı Metin Anıl, kurulmasını hedefledikleri merkezde işletmelere kurumsallaşma, hukuki, mali, sosyal ve kültürel destek verilmesini istediklerini belirterek, "İTSO olarak bu sürece her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ise, "Bu çalışma bütün ülkeye örnek olacaktır. Fakülteler öğrenci yetiştirmek kadar bulundukları yörenin ekonomik sosyal kalkınmasına katkı sağlamakla görevlidirler. Bu kapsamda İTSO ile ortak çalışmalar yapabiliriz. Hatta bunu sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Ayrıca İTSO üyelerine yapacağımız iş birliği ile eğitim organizasyonlarının düzenlenmesi memnuniyet verici olacaktır" diye konuştu.
Yapılan görüşmede iş birliği için iki kurum arasında çalışma başlatılması ve bir protokol hazırlanması karara bağlandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.02.21 16:16 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:16 - HABER MERKEZİ
A