Umre hediyeli kutlama

Umre hediyeli kutlama

EDİRNE Müftüsü Emrullah Üzüm, 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle düzenlenen etkinlikte, kutlama programlarına katılacaklar arasından 5 kişiyi ücretsiz olarak umre ziyareti için kutsal topraklara göndereceklerini söyledi. Saraçlar Caddesi'nde hafif yağmur altındaki etkinlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mehter takımı da konser verdi.

2013.04.15 16:12 - Son Güncellenme: 2013.04.15 16:13 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Umre hediyeli kutlama

 


Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Müftülüğü, Saraçlar Caddesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ile çok sayıda kişi katıldı. Programın açılışını yapan Müftü Üzüm, kadınlara yönelik şiddete ilişkin, "Peygamber efendimiz buyuruyorlar ki; 'Sizin en hayırlınız hanımlarınıza iyi davrananınızdır.' Kainatın efendisi o günden bu günü görmüş. 'Hanımlar konusunda endişe ediyorum' buyurmuştur. Çünkü insana saygı, Cenab-ı Hakk'ı memnun eder, kim olursa olsun. İnsan en saygın varlıktır, cenabı hakkı en çok değer verdiği varlıktır. Annelerimizde değer vermeye en layık insanlardır. Biliyorsunuz cennet annelerimizin ayaklarının altındadır. Toplum barışını sağlayabilmemiz için, önce aile barışını sağlamamız gerekir. Aile barışı o kadar mühim ki çocuklarımızı anneler yetiştirmektedir" dedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, düzenlenecek etkinlerde yer alanlar arasından 5 kişinin ücretsiz olarak umre ziyareti için kutsal topraklara göndereceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Etkinliklerimizde bir sürprizimiz var. Düzenlediğimiz etkinliklere katılanlar ve isteyenler bizlere başvuracak. Onların arasından 5 kişiyi noter huzurunda yapılacak çekiliş ardından umre ziyaretine; yani kutsal topraklara ücretsiz olarak gönderceğiz."

Etkinliğin sonunda katılımcılara ücretsiz olarak karanfiller dağıtılırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın mehter takımı da mini bir konser verdi. Hafif yağmur altındaki kutlama programı Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapılacak olan etkinliklerle devam edecek.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.15 16:12 - Son Güncellenme: 2013.04.15 16:13 - HABER MERKEZİ
A