Ümit Özdağ'dan ikinci Kadir Şeker olayı sonrası aileye destek!

Ümit Özdağ'dan ikinci Kadir Şeker olayı sonrası aileye destek!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eşi ve kızına zarar veren Afgan uyruklu şahsa engel olmaya çalışırken, çıkan olaylar sonucu tutuklanma kararları kesinleşen Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin'in ailesiyle buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Özdağ, "Suç ülkeyi bu hale getirenlerin" dedi.

2024.04.29 09:53 - Son Güncellenme: 2024.04.29 09:56 - Siyaset - DHA
A
Ümit Özdağ'dan ikinci Kadir Şeker olayı sonrası aileye destek!

Türkiye gündemine ikinci Kadir Şeker Davası olarak düşen olay sonrası, Tolga Daşkıran'ın 5 yıl, Hüseyin Şahin'in 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Eskişehir'e gelerek aileye destek verdi. Hukuk yolunda bütün avukat çevresiyle destek sözü veren Özdağ, "Siz kahraman bir evlat yetiştirdiniz" diyerek ailelere destek oldu. 

"Ödüllendirilmesi gerekirdi"

İşin takipçisi olacaklarını dile getiren Özdağ, hükümeti eleştirdi. Özdağ, "Bir başka ülkede olsa ödüllendirilmesi gereken bir davranıştan ötürü şimdi gençlerimiz hapishanede. Sınırları açmasaydınız, milyonlarca sığınmacıyı, kaçağı bu ülkeye doldurmasaydınız, bu olay olmazdı" dedi.

"Hayat kurtardılar"

Asıl suçlunun gençler olmadığını ifade eden Özdağ, "Suç onların değil, ülkeyi bu hale getirenlerin. Gençlerimiz müdahil olup hayat kurtarıyorlar. Bundan dolayı cezalandırılmaları düşünülebilir mi? Nasıl şimdiye kadar olduysak bundan sonra da olacağız. Çocuklarınız kahraman" cümlelerini kullandı.

Olay Şubat 2022'de Emek Mahallesi'nde meydana gelmişti.

Tolga Daşkıran ve arkadaşları, Afganistan uyruklu Abdulkadir A.'yı önlemeye çalışırken şahıs bıçakla yaralanmıştı.

Odalardan Ayşe Ünlüce'ye ziyaret!

Anne Nazire Kurt, "Anne: Çocuklar suçsuz ama içeride. Yardım etti diye, kadın kurtardı diye" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.04.29 09:53 - Son Güncellenme: 2024.04.29 09:56 - DHA
A