Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO'ya yeni laboratuvar açıldı

Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO'ya yeni laboratuvar açıldı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Mikrobiyoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı törenle hizmete açıldı.

2016.04.21 12:19 - Son Güncellenme: 2016.04.21 12:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO'ya yeni laboratuvar açıldı

UÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir taraftan işsizlik diğer taraftan da nitelikli personel açığı bulunduğunu söyledi.

Bu nedenle meslek lisesi ve meslek yüksekokul mezunlarına şu anda 4 yıllık fakülte mezunundan çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ulcay, şunları kaydetti:

"İnsanlarımız keşke okumaya devam etseler. Keşke ikinci ya da üçüncü üniversiteleri okumak için çaba gösterseler. Bir de tabi şöyle bir durum var: Türkiye'de Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar mezun ettiği öğrenci sayısı 6 milyonken şu anda sadece üniversitede okuyan öğrenci sayısı 6 milyon 800 bini buldu. Peki, bizim bu kadar üniversite mezununa ihtiyacımız var mı? Meslek olarak söylüyorum; yok. İnsanların eğitimli olması açısından elbette var. Ancak şu anda diploma eşittir meslek olarak bakıyoruz. İşte bu yanlış bir anlayış. Bizim ülkemizde bir taraftan işsizlik var, diğer taraftan da vasıflı personel açığı var. O yüzden meslek lisesi ve meslek yüksekokul mezununa şuanda inanın dört yıllık fakülte mezunundan çok daha fazla ihtiyaç var. Bir ülke üretmeden kalkınabilir mi? Üretmek için de kalifiye personel yetiştirmemiz lazım. Meslek yüksekokullarımız da bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilecek bilim ve eğitim yuvalarıdır."

Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı yapıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2016.04.21 12:19 - Son Güncellenme: 2016.04.21 12:20 - HABER MERKEZİ
A