Uludağ'ın sularında köpüklü kirlilik tehlikesi

Uludağ'ın sularında köpüklü kirlilik tehlikesi

Kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ'ın derelerindeki kirlilik tehlike saçıyor. Köpüklü ve koyu suyu gören vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.

2013.02.21 10:17 - Son Güncellenme: 2013.02.21 10:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Uludağ'ın sularında köpüklü kirlilik tehlikesi

Kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ aynı zamanda doğal güzellikleriyle göz kamaştırırken, yetki karmaşası yüzünden alt yapı meselesi bir türlü çözülemedi. Derelerdeki kirlilik Bursalıları tedirgin ediyor. Otellerin yüzde 100'e yakın doluluk oranına ulaştığı zirveden gelen suyun bulanık ve köpüklü aktığını gören vatandaşlar yetkilileri göreve davet ediyor. Kış aylarında eriyen kar ve yağmur sularının birçok yerde topraktan çıkması Uludağ'a ayrı bir güzellik katarken, oteller bölgesinden gelen kirli su görenlerin dikkatinden kaçmıyor. Yaklaşık 500 metre arayla değişik kaynaklardan gelen suların farkını gözle görmenin mümkün olduğunu anlatan vatandaşlar, oteller bölgesinden gelen köpüklü suyun çevreyi tehdit ettiğini öne sürüyor.
Yetki karmaşasının yıllardır devam etmesi, birinci ve ikinci bölgede bulunan birçok otelin kanalizasyonunun olmamasının kaynak sularını kirlettiğine dikkat çeken Bursalılar, "Buradan gelen kirlilik, servet değerindeki suyumuzu kirletiyor. Atık su Kaplıkaya bölgesine kadar geliyor. Bin 900 metre yükseklikten çıkan atık suların hiçbir tedbir alınmadan şehir merkezine ulaşmasının engellenmesini istiyoruz. Bu bizi de tedirgin ediyor" dedi.
Vatandaşlar, Uludağ'da yetki karmaşasının ve sudaki kirliliğin bir an önce çözülmesini istiyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.02.21 10:17 - Son Güncellenme: 2013.02.21 10:18 - HABER MERKEZİ
A