Uludağ'da "ipek köyleri"

Uludağ'da "ipek köyleri"

Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Dağ-Der) yönetimi AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yalçın, "Yeni statüyü artık Türkiye kendisi belirliyor. Bu müthiş bir bağımsızlık hikâyesidir aslında. Türkiye'nin kendi kararlarını alabilme gücüne sahip olduğunu gösteren çok önemli bir işaret. Türkiye şu anda tam da bağımsız devlet olma hikâyesini yazıyor" dedi.

2013.06.21 13:14 - Son Güncellenme: 2013.06.21 13:14 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Uludağ'da "ipek köyleri"


Dağ-Der yönetimini yeni parti binasında ağırlayan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a il yönetim kurulu üyeleri İbrahim Güney ve Hasan Taş eşlik etti. Yalçın, son günlerde yaşanan Gezi Parkı protestolarına ilişkin, "Bu kadar yılda kazanılan itibarın bir hafta içinde imaj bozma gayretiyle yok edilmek istendiğini gördük. Cumhuriyet tarihinin en parlak mayıs ayını geçirmişiz. Mayıs ayında ihracatımız 11,2 milyar dolar olmuş. Bu rakam cumhuriyet tarihinde bir ayda yapılan en yüksek ihracat" dedi.
Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 3 büyüdüğünün altını çizen Başkan Yalçın, şöyle devam etti:
"Bu büyüme Avrupa birincisi olduğumuz anlamına geliyor. Türkiye mayıs ayında ayrıca 30 yıldır ayağında kelepçe gibi duran terör belasından kurtulma yoluna girmiş. Bunun verdiği bir huzur var. 20 yıldır yaylalara çıkamayanlar hayvancılık yapmaya başlamış. Dünyanın en büyük havaalanının ihalesi yapılmış. Türkiye, nükleer santral işini ihale etmiş bitirmiş. Bunları yaparken de hazineden tek kuruş para çıkmadan yapmış. İstanbul'a yeni kanal yapıyorsunuz, İstanbul Boğazı'nda uluslararası anlaşmalardan dolayı hakları olan ülkeler boşluğa düşüyorlar. Yeni statüyü artık Türkiye kendisi belirliyor. Bu müthiş bir bağımsızlık hikâyesidir aslında. Türkiye'nin kendi kararlarını alabilme gücüne sahip olduğunu gösteren çok önemli bir işaret. Aslında sokaklardaki aşırı solcu örgüt mensuplarının tam bağımsız Türkiye sloganları olur ya, işte bunlar tam bağımsız ülkenin yapacağı işlerdir. Türkiye şu anda tam da bağımsız devlet hikâyesini yazıyor."
Eylemleri yapanların sağlam gerekçeleri olmadığını vurgulayan Yalçın, "Özgürlüklerin kısıtlandığı söyleniyor. Alkol düzenlemesi tüm gelişmiş ülkelerde var. Bu kadar yakıp yıkmanın gerekçesi zaten olamaz. Bir meseleyi anlatmak için izinli mitingler yapar, basın açıklaması yaparsınız. Özgürlükler bakımından Türkiye'deki imkânlar birçok ülkede yok" şeklinde konuştu.
"İKİ TWİTTER OYUNU İLE TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRAMAZSINIZ..."
Olayların perde arkasının ortaya çıkarılmaya başlandığına dikkat çeken AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Bu olayların dış ayakları nasıl oluştu, dış medya nasıl rol aldı, sosyal medyada ne gibi operasyonlar yapıldığı tespit ediliyor. Bu oyunun her boyutu aşağı yukarı anlaşıldı. Bu olay detaylarıyla deşifre edilecek. Türkiye hiçbir zaman bu işlerin altında kalacak bir ülke değil. Vatandaşların özgürlüklerini kesinlikle kısıtlayan bir parti değiliz. Aksine herkesin önünü açmaya gayret ediyoruz. AK Parti'nin reformları sayesinde Türkiye lig atlamıştır, bunun nimetlerinden yararlanmalıyız. İki Twitter oyunu ile Türkiye'yi karıştıramazsınız. Türkiye dünya çapında övünülecek bir durumda" diye konuştu.
Yalçın, dağ köylerinin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunurken de, meyve üretimi yapılamayan bazı dağ köylerine binlerce dut ağacı dikip ipek üretimine başlanabileceğini söyledi. Sedat Yalçın bu konuda şöyle konuştu:
"Bu konuda biz de bir çalışma yapacağız. Bölgede bazı köylerimize binlerce dut ağacı dikerek bu köylerimizde sadece ipek üretimi yaptırabiliriz. Çünkü artık dünyada doğal ipeğe yönelik ciddi bir talep var. Biz de bu yönde hareket edip bu talebi karşılamalıyız. Ayrıca yine birçok köyümüzde ipekböceği ve koza hikâyesini anlatacak görsel yönü çok güçlü merkezler kuralım. Bu kırsal turizm açısından da son derece faydalı olacaktır. Bir kozadan 2 bin metre ip nasıl çıkar? İpekböceği nasıl yetiştirilir, nasıl beslenir, bunları anlatalım. Bu müthiş hikâye köylerimizin kırsal turizm merkezi kimliği kazanmalarını sağlayacaktır."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.06.21 13:14 - Son Güncellenme: 2013.06.21 13:14 - HABER MERKEZİ
A