Uludağ'da 2 çakal fotokapanla görüntülendi

Uludağ'da 2 çakal fotokapanla görüntülendi

Yaban hayatını izlemek amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 2. Bölge Müdürlüğünce ormanlık alanlardaki bazı noktalara fotokapan yerleştirildi.

2025.11.09 16:41 - Son Güncellenme: 2025.11.09 16:59 - Bursa Bölge - AA
A
Uludağ'da 2 çakal fotokapanla görüntülendi
00:35 Uludağ'da 2 çakal fotokapanla görüntülendi

İLGİLİ VİDEO

Uludağ'da 2 çakal fotokapanla görüntülendi

Dağlık ve ormanlık alanlarında kurulan fotokapanlar sayesinde yaban hayvanlarının doğal yaşamları kayıt altına alınıyor.

Bölgede kayıt alan bir fotokapanla 2 çakal görüntülendi. Görüntülerde ormanda yürüyen çakallar yer aldı.

DKMP 2. Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Ormanın sessizliğinde iki silüet. Zeki, uyumlu ve her zaman tetikte. Çakallar, doğanın dengesini sessizce koruyan canlılardır. Kırlık alanlarda yaşarlar, gündüzleri genellikle çalılıkların ve ağaçlıkların arasına gizlenir, geceleri ise sessiz adımlarla doğada iz sürerler." ifadelerine yer verildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2025.11.09 16:41 - Son Güncellenme: 2025.11.09 16:59 - AA
A