Ukrayna'da gülen Fiorentina oldu:1-2
Gruptaki ilk maçında Paços Ferreira'yı yenen Fiorentina, serisini Ukrayna deplasmanında da sürdürdü.
2013.10.04 09:33 - Son Güncellenme: 2013.10.04 09:33 - Spor - HABER MERKEZİ
Dnipro Dnipropetrovsk 1 - 2 Fiorentina
Goller: Gonzalo Rodriguez (53'), Massimo Ambrosini (73') / Evgen Seleznyov (57')
Kırmızı Kart: David Pizarro (86')
UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda İtalyan temsilcisi Fiorentina'yı ağırlayan Dnipro Dnipropetrovsk, rakibine 2-1 mağlup oldu. Fiorentina'nın gollerini Gonzalo Rodriguez ve Massimo Ambrosini attı. Dnipro Dnipropetrovsk'in tek golü ise Evgen Seleznyov'dan geldi.
Karşılaşma kar yağışı altında ve son derece ağır bir zeminde oynandı. Karşılaşmanın altıncı dakikasında sol taraftan gelen ortayı Neto elinden kaçırdı ama Fiorentina savunması araya girdi. Neto, 23'üncü dakikada ise Evgen Seleznyo'nun şutunda başarılı oldu.
Fiorentina'nın devre boyunca tek şutu ise 39'uncu dakikada geldi. Ryder Matos kaleyi yokladı ama kaleci Boyko'ya takılınca devre golsüz tamamlandı: 0-0.
İkinci devre ise son derece hareketli başladı. 52'nci dakikada Ruslan Rotan, ceza sahasında Ryder Matos'u indirince konuk ekip penaltı kazandı ve topun başına geçen Gonzalo Rodriguez takımını öne geçirdi: 0-1.
Fakat Fiorentina'nın gol sevinci çok kısa sürdü. Kendi kalesinin önünde penaltıya sebebiyet veren Rotan, bu sefer rakip kalede topu David Pizarro'nun eline çarptırarak takımına penaltı aldırdı. Seleznyov da topu ağlarla buluşturarak skora denge getirdi.
Skorun eşitlenmesinin ardından ev sahibi bastırdı ama golü Fiorentina buldu. 73'te Borja Valero' sol kanattan içeriye ortasını yaptı ve Massimo Ambrosini de kafayı vurarak takımına üç puanı getiren isim oldu: 1-2.
Fiorentina, bu galibiyetle 6 puana çıktı. Dnipro ise 3 puanda kaldı.