Ukrayna'da bir vekil Başbakani'ı kucaklayarak kürsüden indirmeye kalktı

Ukrayna'da bir vekil Başbakani'ı kucaklayarak kürsüden indirmeye kalktı

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, hükümetin kuruluşunun birinci yıldönümü çerçevesinde hükümetin icraatlarını değerlendirmek üzere parlamentoda yaptığı konuşma sırasında, koalisyon ortağı Petro Poroşenko Bloğu'ndan bir milletvekilinin fiziksel saldırısına uğradı.

2015.12.11 15:18 - Son Güncellenme: 2015.12.11 17:40 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Ukrayna'da bir vekil Başbakani'ı kucaklayarak kürsüden indirmeye kalktı
01:45 Ukrayna'da bir vekil Başbakan'ı kucaklayarak kürsüden indirmeye kalktı

İLGİLİ VİDEO

Ukrayna'da bir vekil Başbakan'ı kucaklayarak kürsüden indirmeye kalktı

Hükümetin bir yıllık icraatlarını değerlendirmek üzere toplanan Ukrayna parlamentosunda büyük skandal... Bir milletvekili, konuşma yaptığı sırada Başbakan Arseniy Yatsenyuk'u kucaklayarak kürsüden indirmeye çalışınca arbede yaşandı.

Başbakan Yatsenyuk'un konuşması sırasında, Petro Poroşenko Bloku'ndan milletvekili Oleg Barna, kürsüye gelerek Yatsenyuk'a bir demet gül verdi. Barna, daha sonra Yatsenyuk'u kucaklayarak, kürsüden indirmeye çalıştı. Bu sırada Yatsenyuk'un üyesi olduğu Halk Cephesi'nden milletvekilleri kürsüye gelerek, Barna'yı darp etmeye başladı.

Parlamento Başkanı Vladimir Groysman'ın müdahalesiyle milletvekilleri dağıldı.

Başbakan Yatsenyuk, milletvekillerine hitaben, Ukrayna'da 20 yıldır kimsenin atmadığı adımları atmak için çok büyük sorumluluk aldığını belirterek, "Ben bu göreve geldiğimde hakkımda ne olacağını biliyordum. Politik çıkarlar için değil reformları gerçekleştirmek ve ülkemizin çıkarı için bu göreve geldim" dedi.

Anayasa'nın hükümlerine göre, istenirse aleyhinde parlamentoda oylama yapılabileceğini vurgulayan Yatsenyuk, "Oylama yapın. Parlamentonun kararını kabul edeceğim. İstifaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.12.11 15:18 - Son Güncellenme: 2015.12.11 17:40 - HABER MERKEZİ
A